Maik van Abeelen traint hard voor Alpe d'HuZes op donderdag 1 juni.
Maik van Abeelen traint hard voor Alpe d'HuZes op donderdag 1 juni. Foto: eigen collectie.

Maik van Abeelen beklimt Alpe d’Huez voor goed doel

Algemeen

Hij haalde zijn voetbalteam bij DVG over om een onderbroekenkalender te maken. Die actie leverde hem al 1.600 euro op. Maik van Abeelen uit Liempde doet op donderdag 1 juni mee aan het sponsorevenement Alpe d’HuZes en haalt daarom zoveel mogelijk geld op.

De 21-jarige Liempdenaar beklimt de Franse Alpe d’Huez samen met nog 35 andere wielrenners van zijn studentenvereniging USRA uit Dronten. Daar volgt hij de opleiding dier- en veehouderij aan de Aeres Hogeschool. Omdat de vereniging 65 jaar bestaat zijn er diverse festiviteiten, waaronder dus de deelname aan het fietsevenement.
Beklimmers van de alp, per fiets of te voet, halen geld op voor KWF Kankerbestrijding. ,,We hebben ons als doel gesteld om gezamenlijk 180.000 euro op te halen, dat is vijf mille per persoon”, geeft Van Abeelen aan.

Om dat bedrag bij elkaar te krijgen, heeft de Liempdenaar al een aantal acties uitgevoerd, waaronder dus de verkoop van de kalender waar zijn teamgenoten van DVG 5 in alleen een onderbroek op pronken. Maar ook een galadiner en verkoop van merchandise.

Van Abeelen sponsoren kan via www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/maikabeelen.

Uit de krant