Logo mooiboxtel.nl
Voorzitter van de vertrouwenscommissie Mariëlle van Alphen biedt de profielschets aan aan de Commissaris van de Koning Wim van de Donk.   | Fotonummer: b90301
Voorzitter van de vertrouwenscommissie Mariëlle van Alphen biedt de profielschets aan aan de Commissaris van de Koning Wim van de Donk. (Foto: Sander van Kasteren)

Profielschets nieuwe burgemeester aangeboden aan Commissaris van de Koning Wim van de Donk

Boxtel - De profielschets voor de nieuwe burgemeester van Boxtel is maandagavond tijdens een speciale raadsvergadering aangeboden aan Commissaris van de Koning Wim van de Donk. Deze profielschets is opgesteld aan de hand van wensen van de gemeenteraad en de input van inwoners. In totaal reageerden 413 Boxtelaren op de enquête die invulling moest geven aan de wensen van burgers. Wat daaruit blijkt? Boxtel zoekt vooral naar een sterke, vooruitstrevende leider die het voortouw neemt.

"Boxtel wil een leider met lef", aldus de vertrouwenscommissie, die belast is met de zoektocht naar en benoeming van een nieuwe burgemeester. Dit blijkt volgens de commissie uit de enquête die door 413 inwoners is ingevuld. Dat kon zowel digitaal als op papier. Deelnemers konden reageren op 10 stellingen. Ook was er een open vraag: "Als ik denk aan de nieuwe burgemeester van Boxtel, dan zie ik iemand die…"

De inwoners van Boxtel, Liempde en Lennisheuvel zoeken een burgemeester die vooral vooruitstrevend is. Op dit punt zijn zij het meest uitgesproken, blijkt uit de rapportage van de vertrouwenscommissie. Daarnaast willen zij een burgemeester die zorgt voor een sterke gemeente en draagvlak organiseert. Uit de rapportage blijkt ook dat de nieuwe burgemeester zich volgens inwoners met name moet richten op uitdagingen van de toekomst. Hij of zij heeft ervaring vanuit de samenleving en het bedrijfsleven. Inwoners van Boxtel hebben een voorkeur voor een burgemeester die dicht bij de inwoners staat, naar hen luistert en mensen en partijen kan verbinden. Inhoudelijk willen ze graag een burgemeester die daadkrachtig is.

De reacties op de enquête zijn door de vertrouwenscommissie gebruikt om de profielschets voor de nieuwe burgemeester verder te vullen. Voorzitter Mariëlle van Alphen van de commissie is trots op het resultaat: "Er ligt een profielschets die onderscheidend is en perfect past bij Boxtel. Zonder franje en recht voor zijn raap. Informeel. Maar vooral verrassend en met lef. Een document waar door heel veel mensen aan meegewerkt is. De nieuwe burgemeester is er voor al onze inwoners. Daarom hebben we de enquête niet alleen digitaal verspreid, maar heeft de vertrouwenscommissie ook de weekmarkten in Boxtel, Liempde en Esch bezocht." Ook werd een inloopbijeenkomst in werkcafé De Link georganiseerd en mochten kinderen hun ideale burgemeester tekenen.

Maandag nam de commissaris van de Koning, Wim van de Donk, de profielschets in het Boxtelse gemeentehuis in ontvangst. Hij zal de sollicitatieprocedure in gang zetten. De vacature zal lopen van 15 april tot 6 mei. Naar verwachting levert dit proces rond oktober een nieuwe Boxtelse burgemeester op.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>