Logo mooiboxtel.nl
  | Fotonummer: bea086
Archieffoto: Sander van Kasteren

Beach Break strikt Maan en Buren Van De Brandweer voor 10-jarig jubileum

Boxtel - Het door Dijkhuizen en MSB gesponsorde beachvolleyfestival Beach Break wordt dit jaar voor de tiende maal georganiseerd. Dat wordt gevierd met de komst van onder meer Maan, en de Queen-coverband The Vipers op de vrijdagavond en Buren Van De Brandweer en De Lievelings Dj's Van Je Zusje op de zaterdag. Het jubileum wordt tevens aangegrepen voor een restyling van het festivalterrein, dat dit jaar voor het eerst volledig overdekt zal zijn.

Organisator Jip van Krieken kijkt terug op een 'helemaal perfecte' negende editie van het beachvolleyweekend. "We hebben erg veel positieve reacties gekregen het afgelopen jaar", lacht hij. "Met name het vrijdagprogramma waar ouders en kinderen op af kwamen was helemaal top." Van Krieken is erg te spreken over de samenwerking met ondernemer John Brusselers van De Langspier.

In grote lijnen staat het evenement als een huis sinds het vorig jaar naar recreatieplas De Langspier verhuisde. Toch ziet Van Krieken ruimte om verbeteringen door te voeren. Het weer is namelijk nog steeds een onzekere factor voor het festival. Daarom zal deze editie een grote feesttent op het terrein verschijnen, waarin de optredens zullen plaatsvinden. "Bij hitte kunnen de teams binnen in de schaduw zitten en bij regen zitten ze er droog", aldus Van Krieken die met de tent het risico dat het weer potentiële bezoekers afschrikt afgedekt denkt te hebben.

Gekozen is om wederom een betaald vrijdag- en zaterdagprogramma te bieden. Volgens Van Krieken heeft dat twee redenen. "We kunnen op die manier aan crowdmanagement doen", wijst hij op de mogelijkheid het aantal bezoekers op het terrein te tellen. "En laten we eerlijk zijn, het moet natuurlijk ook allemaal bekostigd worden." Mede met het oog op crowdcontrol heeft het festival dit jaar voor het eerst ook een eigen ingang. Die wordt de komende tijd aangelegd.

Voor de tiende editie heeft Van Krieken een aantal grote namen weten te strikken, waaronder hitartieste Maan. Zij is onder meer bekend van het nummer Blijf Bij Mij, dat zij samen met Ronnie Flex opnam. Ze wonnen er twee BUMA-awards mee. "Daarnaast was 2018 natuurlijk het jaar van dé hitfilm Bohemian Rhapsody", licht Van Krieken al een tipje van de sluier op over de volgende vrijdagavondact: 'The Vipers'. De band rondom The Voice of Italy-deelnemer Giuseppe Maggioni zet een daverende Queen tribute neer. Afsluiter van het programma op de vrijdagavond is de band Baby Blue uit Schijndel. "Een gaaf programma", vat Van Krieken het samen. Op de zaterdag staan verschillende dj's op de lijst, zoals 'huis-dj' Gentle Mel, Team Rush Hour, De Lievelings Dj's Van Je Zusje, Aap Uit De Mouw en Buren Van De Brandweer.

Het programma loopt, net als vorige jaar op vrijdag van 19.00 uur tot middernacht. Op zaterdag gaan vanaf 10.00 uur zo'n 80 beachvolleyteams met elkaar de sportieve strijd aan. Vanaf 18.00 uur starten de dj-optredens, die tot middernacht duren. Op zondag staat een rustig muziekprogramma op de planning en wordt nog vanaf 10.00 uur tot aan de finale, zo rond de klok van 17.30 uur gevolleybald. Kaartjes kosten in de early bird verkoop 10 euro per avond en in de reguliere verkoop 15 euro. Ook worden, indien niet alle tickets vooraf verkocht zijn, aan de deur nog kaarten verkocht voor de prijs van 17,50 euro per stuk.

De inschrijving voor het beachvolleytoernooi gaat 'ergens deze maand' van start, aldus de organisator. Wanneer precies, dat kan hij nu nog niet zeggen. Ook denkt hij op dit moment nog na over de prijzen en mogelijkheden van combi-tickets. Wat hij al wel weet is dat er voor teams die zich ingeschreven hebben voor het volleybaltoernooi actiepakketten komen in combinatie met het festival vrijdag- en zaterdagavond.

De Beach Break is nog op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden tijdens het festival of het beachvolleybaltoernooi te helpen. "Het festival staat of valt natuurlijk met vrijwilligers", aldus de organisator. "Ik doe het zelf ook allemaal in mijn vrije tijd", lacht hij. Om daar vlug aan toe te voegen: "niet dat dat erg is natuurlijk!" Van Krieken zoekt de samenwerking op met een Boxtelse school (welke, dat wil hij nu nog niet zeggen) en een carnavalsvereniging, die in ruil voor sponsoring meehelpt met de opbouw van de enorme feesttent. Potentiële vrijwilligers kunnen zich aanmelden via de website van de Beach Break.

De feestelijke, tiende editie van de Beach Break is dit jaar op 28, 29 en 30 juni bij recreatieplas De Langspier, Molenwijkseweg 5c. Voor meer informatie over het festival en de verkoop van tickets kun je terecht op www.beachbreakboxtel.nl.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>