Mariëlle Wijffelaars
Mariëlle Wijffelaars Foto: D66 Boxtel

Mariëlle Wijffelaars (D66) neemt afscheid als gemeenteraadslid

Politiek

Fractievoorzitter Mariëlle Wijffelaars van D66 Boxtel stopt als gemeenteraadslid. Na ruim 5 jaar legt ze haar taken neer omdat het het werk niet langer te combineren is met haar dagelijks werk en privéleven.

Mariëlle werd in maart 2018 gekozen tot raadslid en was sinds de verkiezingen van november 2020 fractievoorzitter namens D66 Boxtel. ,,Ik kijk er met veel plezier op terug”, zegt Mariëlle. ,,Het is een mooie en eervolle taak om je te mogen inzetten voor de inwoners van je gemeente. Maar als je het raadswerk goed wil doen, kost dat veel tijd en energie. Ik merkte steeds meer dat het niet langer te combineren was met mijn gezin. Ik kon niet meer het raadslid zijn wat ik wil zijn en heb daarom - met pijn in mijn hart - besloten mijn taak neer te leggen.” Beoogd opvolger is Wiebe de Leijer die Mariëlle de afgelopen maanden al tijdelijk verving. Samen met Sohib Hussain zal hij de Boxtelse D66-fractie gaan vormen.

Daarnaast heeft D66 Boxtel ook een nieuwe voorzitter. Thijs Haster neemt het stokje over van Kasper van de Langenberg, die plaats heeft genomen in Provinciale Staten. “Ik kijk uit naar een mooie toekomst voor onze partij en Boxtel”, zegt Thijs. “Natuurlijk wil ik Mariëlle bedanken voor alles wat zij voor D66 Boxtel betekend heeft en in het bijzonder voor de prettige samenwerking die ik de afgelopen jaren als steunfractie- en bestuurslid met haar heb gehad.”

Uit de krant