Logo mooiboxtel.nl
Column

Column Nellie Timmermans; mijn ex belt wel 20 keer per dag

  | Fotonummer: 111645
Foto: Nellie Timmermans

Verantwoordelijkheid overnemen is zelden wenselijk.

Telefoonterreur. Heel lastig als je er mee te maken hebt. En sommige mensen blijven aan de gang. Wat kun je daaraan doen? Juridisch schijn je er niet zoveel tegen te kunnen doen, of je moet wel heel rigoureuze maatregelen nemen. Uiteindelijk kun je soms niet anders.

Onbewust aanmoedigen
Sommige mensen moedigen de beller onbewust aan, door steeds te reageren.  Men gaat misschien schelden of vragen niet meer te bellen. Beter is het (zeker met nummerherkenning) om niet op te nemen. Heel onaardig, maar als je een stalker hebt die echt niks belangrijks te melden heeft is dat het beste.

Met sommige mensen is contact wel gewenst
Een ex-partner, die mogelijk wil overleggen over de kinderen kun je niet zo maar blokkeren. Er kunnen dringende dingen te bespreken zijn.  Maar als je ex-partner jou blijft bellen kun je afspreken om bv. 1x per dag te bellen.

Chantage
Soms zie je ook dat men gaat dreigen: “Als je niet terugkomt pleeg ik zelfmoord”. Natuurlijk wil je dat niet op je geweten hebben. Maar denk erom: het is nooit jouw verantwoordelijkheid als betrokkene dit doet. Je hebt dus niets op je geweten, zelfs als de ander zulke stappen zou zetten. Dit is echter geen pleidooi om iemand maar te laten stikken in zijn ellende.

Wat dan wel?
Je niet laten chanteren is één. Je kunt wel adviseren hulp te zoeken, misschien zelfs (als je je echt grote zorgen maakt) hulp inschakelen. Of als je iemand kent die goed op kan schieten met  betrokkene en die betrouwbaar is, zou je die mogelijk kunnen inschakelen.  Maar ieder mens is en blijft verantwoordelijk voor zijn eigen daden. Neem dat niet over.

Interpunctie
Smientdonk 2
5467 CA  Veghel
Privé  0413-310795 of 06-21.59.24.35.   
www.stief-gezin.nl


 

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>