Logo mooiboxtel.nl
  | Fotonummer: 512f43
Foto: Sander van Kasteren

Boxtels' Harmonie, Fanfare St. Arnoldus en de Gildenbondsharmonie willen fuseren

Boxtel - Een fusie tussen Boxtels' Harmonie, Fanfare St. Arnoldus en de Gildenbondsharmonie laat niet lang meer op zich wachten. Tijdens de Algemene Ledenvergaderingen van de drie verenigingen de afgelopen week is door de besturen van de drie verenigingen met een grote meerderheid vóór het tekenen van een intentieverklaring gestemd. Die verklaring kan gezien worden als de opmaat naar een fusie tussen de muziekverenigingen, die over zo'n  2,5 jaar vorm moet krijgen.

Dat de drie muziekverenigingen goed met elkaar door een deur kunnen is al langer bekend. Voorbeelden daarvan zijn de gezamenlijke activiteiten rondom de 110-jarige jubilea van Boxtels' Harmonie en de Gildenbondsharmonie en het jeugdopleidingsplan waar de verenigingen samen aan werken. Om een toekomstbestendige en meer slagvaardige organisatie te creëren is echter een intensievere samenwerking nodig, zo menen ook de drie besturen. Dit omdat het aantal leden naar verwachting in de toekomst af zal nemen. Om de zaken toch financieel en bestuurlijk rond te kunnen breien is naar verwachting een fusie op termijn noodzakelijk.

Om die reden werd enige tijd geleden opdracht gegeven aan Jules Groenen om onderzoek te doen naar fusiemogelijkheden tussen de drie verenigingen. Op verschillende vlakken, zoals financiën en bestuursstructuur, werden de drie muziekverenigingen grondig doorgelicht. Ook werden werkgroepen geformeerd, waarbij in iedere werkgroep twee leden van iedere vereniging vertegenwoordigd waren. En er werd advies ingewonnen bij andere verenigingen uit de regio. De leden van de verenigingen werden tussendoor steeds bijgepraat over de ontwikkelingen.

De precieze invulling van de fusie, zoals de toekomstige rol van de nu nog op zichzelf staande verenigingen, moet nog bepaald worden. Zo kennen de verschillende verenigingen en orkesten binnen die verenigingen eigen ambities en doelen die wellicht aansluiten op orkesten van een fusiepartner. Over de manier waarop dit ingevuld gaat worden willen de besturen nog niet vooruitlopen.

Afgelopen week werd een intentieverklaring die uiteindelijk moet leiden tot een fusie aan de leden voorgelegd. Die werd positief ontvangen door de ongeveer 250 leden van de drie verenigingen.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>