Afbeelding
Foto: Jan van der Steen

Drukbezocht spreekuur Balans

Algemeen

Vrijdag 14 april organiseerde Balans weer een spreekuur, dit keer in Lennisheuvel. Net als het vorige spreekuur in Lennisheuvel, was het ook nu weer druk met inwoners die vragen, zorgen of ideeën hebben. 

Een aantal vragen ging over bouwen. Wat mag wel en wat mag niet? En vooral waarom mag iets niet. We hebben goed geluisterd en ze doorverwezen naar MijnGemeenteDichtbij en naar de spreekuren die de wethouders houden. En als ze daar vastlopen gaan we ze verder helpen. 

Er waren ook inwoners die persoonlijk de dupe zijn geworden van gewijzigd beleid. Deze inwoners vinden geen gehoor bij de gemeente en weten niet meer waar ze naar toe moeten. Wij gaan in dit soort situaties altijd na wat de situatie is en we helpen de mensen met het oplossen van het probleem. Inwoners hebben vaak het gevoel niet serieus genomen te worden en klagen daar terecht over. 

Wat in Lennisheuvel ook speelt is de fietsroute naar het centrum. Bij rotonde Boseind is en blijft het erg oppassen voor fietsers, zeker ook omdat het vlak voor fietsers tussen de twee rijstroken erg klein is. De vrachtwagens rijden daar erg dicht bij de fietsers. Inwoners hebben ideeën voor oplossingen, we hebben de inwoners laten weten met wie ze in contact moeten komen om dat verder te bespreken. Dat geldt ook voor de klachten over onderhoud van fietspaden die we hebben gehoord.

Het volgende spreekuur van Balans is op vrijdag 9 juni van 16.30 tot 18.00 uur. 

Uit de krant