Logo mooiboxtel.nl
Column

Column Nellie Timmermans; Hoe hou je je relatie goed?

  | Fotonummer: 111645
Foto: Nellie Timmermans

Hoe hou je je relatie goed?

Je relatie goed houden is niet iets wat vanzelf gaat. Daar moet je hard voor werken (liefde is tenslotte een werkwoord, zegt een bekende titel van een boek). Hier een aantal tips om je relatie zo goed mogelijk te houden.

Beter geluk dan gelijk
Je hoeft geen ongelijk toe te geven als je gelijk hebt, maar uiteindelijk heb je aan je gelijk weinig als je daar nog dagen ruzie over hebt. Als je dit beseft kun je het voorval beter loslaten.

Blijf aantrekkelijk
Aan de buitenwereld laat je je beste (betere) kant zien. Je partner heeft vaker te maken met de mindere kant. Het is daarom ook aan te raden hoffelijk te zijn ten opzichte van je partner. En dat kan dus ook betekenen: je mooi maken voor de ander.

Spreek je waardering uit
Je stoort je regelmatig aan elkaar, dat is menselijk. Dat mag gerust uitgesproken worden, maar het gevaar is groot dat je alleen maar loopt te grauwen en te snauwen. Daar wordt niemand gelukkig van. Geef elkaar een keer een compliment, laat zien dat je de ander waardeert.

Wees mild
Als je negatieve eigenschappen kunt relativeren (bv. door humor) dan wordt alles weer leuker. Niet elkaar uitlachen, geen humor ten koste van, maar gewoon lachen om je eigen fouten. Je word dan milder naar jezelf en elkaar en het leven wordt eenvoudiger.

Kijk in de spiegel
Nee niet letterlijk, maar besef dat jij ook een aandeel hebt als er een conflict is. Ruzie heb je nooit alleen, je doet allebei wat.

Verbreek de sleur
Het lijkt misschien raar maar door gewoon iets eens helemaal andersom te doen verandert je gezichtspunt. Als je ’s morgens opstaat en een bepaalde volgorde door elkaar gooit kom je misschien tot andere inzichten, hoewel die waarschijnlijk niet wereldschokkend zullen zijn.

Zo kan je ook, door eens een totaal andere opmerking te maken dan je partner gewend is, een heel andere discussie krijgen.

Interpunctie
Smientdonk 2
5467 CA  Veghel
Privé  0413-310795 of 06-21.59.24.35.   
www.stief-gezin.nl


 

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>