Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: 3a69a3

Speeltuinenbeleid op de schop met campagne 'Boxtel buitenspelen'

Boxtel - Wethouder Eric van den Broek lanceerde woensdag de campagne 'Boxtel buitenspelen', om het Boxtels speeltuinenbeleid een update te geven. Bovendien vormt de campagne een uitgelezen kans om ook inwoners zelf de mogelijkheid te bieden input te leveren voor nieuw beleid.

Het huidige Boxtelse speeltuinenbeleid liep over de periode van 2008 tot en met 2018 en was dus nodig aan een update toe. Die komt er later dit jaar, maar toch wordt de campagne 'Boxtel buitenspelen' nu al gestart. Reden is dat het buitenspeelseizoen voor de deur staat, met de lente die donderdag officieel van start is gegaan. "Om meteen met de deur in huis te vallen: buitenspelen is ontzettend belangrijk voor kinderen", aldus wethouder Eric van den Broek. '"Het stimuleert hun motorische ontwikkeling, zelfstandigheid, sociale contacten en verhoogt zelfs het leervermogen."

Een tweede doel van de campagne is kritisch de 91 locaties waar in onze gemeente speeltoestellen in de openbare ruimte staan te doorlopen en te bekijken of de in totaal ruim 530 speeltoestellen die er staan nog wel voldoen aan de vraag van kinderen uit de buurt. Als die er nog wonen tenminste, want de gemeente bekijkt ook de samenstelling van de wijkbewoners en probeert de ontwikkelingen voor de komende jaren in te schatten. Dat kan betekenen dat op sommige plaatsen speeltuintjes bijgebouwd moeten worden, terwijl die op andere plekken zullen verdwijnen. Zo is dat de afgelopen tien jaar ook gebeurd bij 80 van de 91 speelplekken in onze gemeente.

Een ander streven is om inwoners zélf ook te betrekken bij het speeltuinenbeleid. Met de aftrap van de buitenspeelcampagne wordt namelijk ook een speciaal e-mailadres geopend waar Boxtelaren ideeën voor bestaande of nieuwe speeltuinen kunnen opperen: buitenspelen@boxtel.nl.

Voor de campagne is extra geld beschikbaar gesteld door de gemeenteraad, naast het al bestaande budget om speeltuinen op te knappen.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>