Logo mooiboxtel.nl
De Spiegeltent Bon Salon.   | Fotonummer: 6f35d7
De Spiegeltent Bon Salon. (Foto: Hans van Doorn)

Spiegeltent Bon Salon komt ook dit jaar weer naar Stapelen; voor Kunst op Stapel komt oplossing helaas te laat

Boxtel - Van 30 mei tot en met 23 juni zal Spiegeltent Bon Salon weer in het park bij Kasteel Stapelen te bezoeken zijn. Dat meldt mede-organisator Boxtel Vooruit woensdag. Het thema van de Spiegeltent is dit jaar 'Geluk kent geen maat'. Voor het kunstevenement Kunst op Stapel is helaas niet op tijd een oplossing gevonden. Dat gaat in 2019 niet door.

Kasteel Stapelen werd in september vorig jaar door de Paters Assumptionisten verkocht aan de huidige eigenaar Xander van Mierlo. De verkoop luidde een periode van onzekerheid in voor verschillende openbare evenementen in en om Stapelen, omdat het kasteel en bijbehorend park privé-eigendom zijn. Na verschillende gesprekken met de nieuwe eigenaar van Kasteel Stapelen, Xander van Mierlo, werd de afgelopen week echter overeenstemming bereikt over een nieuwe editie van de Spiegeltent. Het tweejaarlijkse evenement trekt vele duizenden bezoekers en wordt door wethouder Peter van de Wiel bestempeld als 'een van de parels van Boxtel'. Hij legt uit dat er de gemeente dus ook veel aan gelegen was het evenement ook in 2019 gewoon door te laten gaan.

Belangrijke factor was het eveneens door Boxtel Vooruit georganiseerde evenement Stapel op Sint, dat afgelopen najaar al doorgang kon vinden bij het Boxtelse kasteel. De samenwerking met de nieuwe eigenaar van Stapelen bestempelt Wim Ketelaars, van mede-organisator Boxtel Vooruit, als 'ontspannen' en 'met wederzijdse waardering'. Die waardering was dus zo groot dat Van Mierlo ook akkoord is met het bijna een maand openstellen van zijn park voor alle Boxtelaren. De dagen dat de tent in het park staat worden opgedeeld in drie programmadelen: één voor de ochtend, één voor het middagprogramma en één voor de avond. Zo wordt de tent tot en met 23 juni iedere dag van 's ochtends 9.30 tot 's avonds 22.30 uur gevuld met verschillende activiteiten.

Het thema geluk is volgens Ketelaars niet zomaar gekozen. "Nederland is het op vier na gelukkigste land ter wereld. Maar we zijn soms meesters in het melden van alles wat niet goed gaat", aldus de organisator, die juist alle kleine geluksmomenten graag benadrukt ziet in het programma van dit jaar. Aanmeldingen zijn er nu al, van verschillende mensen, instanties, bands en gezelschappen die niet konden wachten tot er daadwerkelijk groen licht was en die zich bij voorbaat al aanmeldden voor de Spiegeltent 2019. Voor invulling van het programma is nog geen samenspraak geweest met de Cultuurverbinder, Romijn Conen, maar als de reporter de vraag stelt, laten Ketelaars, stuurgroeplid Yvonne van de Nostrum en Spiegeltent-eigenaresse Wies Vissers weten dat dat eigenlijk nog niet zo'n gek idee is.

De gemeente stelt, net als bij de voorgaande edities een subsidie van 10.000 euro ter beschikking, hoewel de wethouder de Spiegeltent eigenlijk onbetaalbaar noemt: "Je kunt het niet mooier hebben dan in een maand tijd 100 openbare evenementen." Die evenementen richten zich op alle Boxtelaren, van jong tot oud. Wel spreekt Ketelaars nog een wens uit om meer jongeren in de puberleeftijd naar de tent toe te lokken. Hoewel Ketelaars ook toegeeft dat dit een lastige doelgroep is om te bereiken, ziet hij het als een uitdaging hun opkomst in 2019 te verhogen.

Alle naar verwachting ongeveer 100 evenementen zullen weer gratis en openbaar toegankelijk zijn. Groepen, bands of acts die graag gebruik willen maken van de Spiegeltent kunnen zich vanaf vandaag, 20 maart, aanmelden via spiegeltent2019@gmail.com. Zij krijgen dan spoedig te horen of hun act ingepast kan worden in het programma. De mogelijkheid tot aanmelding loopt tot het programma vol zit. Het definitieve programma wordt bekendgemaakt op de website van Bon Salon.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>