Bewoners van Hoogheem kregen onlangs hulp bij energiebesparende maatregelen.
Bewoners van Hoogheem kregen onlangs hulp bij energiebesparende maatregelen. Foto: Jan van der Steen

Energiehulp voor 160 huishoudens Hoogheem

Duurzaamheid

Gas en elektra zijn een stuk duurder dan voorheen. Zelfs nu de energieprijzen al een tijd dalen. Daarom blijft het belangrijk om energie te besparen. Om huishoudens hierbij te helpen organiseerden De Energiehulp, een initiatief van Gemeente Boxtel, en woonstichting JOOST een energiebespaaractie voor de bewoners van de Hoogheem flats in Boxtel.

Van 4 tot en met 7 april hielpen zij 160 bewoners met het plaatsen van energiebesparende producten. De komende weken gaat De Energiehulp nog een aantal dagen terug om langs te gaan bij de resterende bewoners van Hoogheem.

Samenwerking Gemeente Boxtel, ContourdeTwern en JOOST

Naast De Energiehulp waren er ook medewerkers van Gemeente Boxtel, ContourdeTwern en woonstichting JOOST aanwezig. In duo’s gingen zij langs de bewoners die zich hadden aangemeld. Ook bij de mensen die zich niet hadden aangemeld werd aangebeld om hen alsnog de kans te geven mee te doen. Tijdens de huisbezoeken kregen de bewoners bespaartips en werden de gratis energiebesparende producten ter waarde van 180 euro geplaatst. Denk bijvoorbeeld aan radiatorfolie, radiatorventilatoren, een waterbesparende douchekop en ledlampen.

Ook wethouders Désiré van Laarhoven en Mariëlle van Alphen en Marieke Vossen, directeur-bestuurder van woonstichting JOOST, gingen samen met een klusser van De Energiehulp langs bij bewoners. Tevreden kijken zij terug. 

Mariëlle van Alphen namens de gemeente: “Met deze actie hebben we veel bewoners van de Hoogheem flats op een laagdrempelige manier kunnen bereiken. Een mooie ervaring om met De Energiehulp op huisbezoek te gaan en de helpende hand te bieden.” 

Marieke Vossen voegt hieraan toe: “Deze samenwerking heeft alleen maar winnaars. Minder energie verbruiken is goed voor het milieu maar zeker ook voor het leefcomfort en de portemonnee van onze bewoners. Het was opvallend dat veel bewoners al bewust hun gedrag aanpassen om te besparen. Dat verdient een compliment!”

Ook energie besparen?

De Energiehulp is er niet alleen voor de bewoners van de Hoogheem flats. Heeft u moeite met het betalen van de energierekening en/of woont u in een niet goed geïsoleerde woning? Meld u aan voor De Energiehulp via www.klimaatroute.nl/gemeente-boxtel 

Geldzorgen? Trek aan de bel!

Door de gestegen prijzen hebben steeds meer mensen geldzorgen. Het is belangrijk dat u op tijd om hulp vraagt. Voor al uw vragen en zorgen over geld kunt u terecht bij Wegwijs. Zij zijn bereikbaar via telefoonnummer (0411) 65 59 90. Samen met u kijken ze naar een oplossing.

Uit de krant