Wandelsportvereniging De Keistampers en KBO Boxtel houden weer de jaarlijkse Kampina-wandeltocht.
Wandelsportvereniging De Keistampers en KBO Boxtel houden weer de jaarlijkse Kampina-wandeltocht. Foto: wsv de Keistampers

Twee dagen wandelen door de Kampina

Algemeen

Zaterdag 6 mei en zondag 7 mei organiseert KBO/de Keistampers de jaarlijkse Kampina-wandeltocht. De tocht start dit jaar op een geheel nieuwe locatie. Het startbureau is dit jaar B&B d’n Hop, Luissel 19 in Boxtel (aan de rand van het natuurgebied). De locatie is niet per openbaar vervoer te bereiken.

Er is voldoende parkeergelegenheid voor auto of fiets bij B&B d’n Hop. Aanbevolen wordt om zoveel mogelijk met de fiets te komen.

De te lopen afstanden zijn: 7 – 15 – 20 en 30 kilometer. Alle wandelroutes worden duidelijk van pijlen voorzien. Het mooie van deze wandeltocht is dat men zelfs met de 7 km. snel in de Kampina kan wandelen. Deze afstand komt ook weer terug op de startlocatie en heeft onderweg géén rust. De andere afstanden hebben onderweg wel een rust. Op de startlocatie kan men koffie, thee, frisdrank en broodjes kopen. Pinnen is niet mogelijk! Ook zijn er toiletvoorzieningen aanwezig.

Start en kosten

Starttijden zijn:  30 en 20 km tussen 08:00 en 10:00 uur, 15 en 7 km tussen 09:00 en 11:00 uur. Per deelnemer wordt een bedrag gevraagd van 3 euro. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis deelnemen aan de wandeling. Leden van de seniorenvereniging KBO Boxtel-Esch-Lennisheuvel-Liempde zijn vrijgesteld van het inschrijfgeld. Bij de inschrijving dienen zij hun KBO-pasje te tonen.

Inschrijven

Voorinschrijving is mogelijk tot vrijdag 5 mei tot 16:00 uur. Bij voorkeur via het aanmeldingsformulier op de site www.dekeistampers.nl.Op deze website kan iedereen het aanmeldingsformulier vinden waarop men de te lopen afstand dient te vermelden. Na de inschrijving ontvangt de inschrijver van de organisatie een bevestiging met het startkaartnummer, het te betalen bedrag en het bankrekeningnummer.

Uiteraard is het ook mogelijk om op zaterdag of zondag aan te melden bij het startbureau B&B D’n Hop aan Luissel 19 in Boxtel. Op de startlocatie is het niet mogelijk om te pinnen dus gaarne gepast betalen.

Respecteer natuur

Zowel Natuurmonumenten als Brabants Landschap hebben toestemming gegeven om in groepsverband over hun natuurgebieden te mogen wandelen. Respecteer de natuur en neem uw eigen afval mee naar de rustpunten of lever het in bij de startlocatie. Deelnemers aan de tocht lopen voor eigen risico.

Meer inlichtingen zijn te verkrijgen bij Geertje Schellekens via de e-mail: schellekensg@home.nl of tel. 06-20 17 57 18.

Uit de krant