Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: a259a0
Foto: Mark van der Pol
De Kleine Aarde

Huurgelden De Kleine Aarde zijn betaald

Boxtel - Het openstaande huurbedrag van 40.000 euro dat Het Collectief nog moest betalen voor het gebruik van De Kleine Aarde is door de gemeente ontvangen. Dat meldt het college van B&W naar aanleiding van schriftelijke vragen, ingediend door de fractie van BALANS.

Reden voor het ontvangen van de betaling is dat Het Collectief eindelijk een juridische entiteit heeft opgericht, waardoor de gemeente haar facturen, twee rekeningen met daarop de jaarhuur van 20.000 euro, kon versturen. BALANS stelde de vragen omdat de fractie vindt dat er een loopje wordt genomen met de gemeente. Zo vindt de fractie de met Het Collectief gemaakte afspraken te onduidelijk en maakt de partij zich zorgen over vermeende drugsdealers op de parkeerplaats. Ook worden vraagtekens geplaatst bij de horeca-activiteiten op het terrein.

Het College van B&W is het niet eens met de oppositiepartij. Zo meldt de gemeente dat er wel degelijk harde afspraken zijn gemaakt in 2017. De gemeente laat weten inmiddels het aankoopbedrag van de Van Coothhoeve, zo'n 450.000 euro, van Woonstichting St. Joseph binnen te hebben evenals de verschuldigde huur. Verder laat de gemeente weten dat de horeca-activiteiten in het milieueducatiecentrum al jaren gedoogd worden en het in de lijn der verwachting ligt dat er binnenkort een vergunningsaanvraag voor komt. De drugsoverlast was de gemeente niet bekend, maar wordt naar aanleiding van de brief onder de loep genomen, zo meldt de gemeente.

De BALANS-fractie vindt het verder niet wenselijk dat De Kleine Aarde momenteel kan rekenen op een subsidiebedrag én een 'forse bijdrage' van 3 ton uit het Legaat van Cooth. Deze gelden, afkomstig uit het nalatenschap van de voormalig eigenaar van de Van Coothhoeve, worden naar diens laatste wil ingezet voor de koppeling tussen onderwijs en bedrijfsleven in Boxtel. Van de gelden was na de subsidieverstrekking nog een bedrag van zo'n 581.000 euro beschikbaar. Daar komen de opbrengsten van de verkoop van de hoeve en de grond nog bij, zo'n 8 ton in totaal.

De gemeente plaatst de kanttekening dat nergens is vastgelegd dat naast een aanspraak op het legaat niet ook een subsidie aangevraagd mag worden. Om de raad bij te praten over de ontwikkeling en toekomst van het Legaat van Cooth zegt wethouder Herman van Wanrooij wel toe de raad binnenkort bij te praten in een beeldvormende bijeenkomst. Tot slot laat de gemeente weten aan het eind van dit jaar de huurprijs van het terrein nog eens onder de loep te nemen. Winst wordt er echter niet op gemaakt: de gemeente heeft als uitgangspunt het terrein kostendekkend te houden.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>