Fanfare Sint-Arnoldus geeft een groot afscheidsconcert in 't Dommeltje.
Fanfare Sint-Arnoldus geeft een groot afscheidsconcert in 't Dommeltje. Foto: Pixabay.

Fanfare Sint-Arnoldus neemt afscheid met Slotakkoord

Algemeen

De Lennisheuvelse fanfare Sint-Arnoldus heeft besloten zichzelf op te heffen. Er was de laatste jaren te weinig aanwas van nieuwe leden, enkele muzikanten vielen weg en daardoor zag het orkest geen toekomst meer. Het neemt wel groots afscheid, met het concert Slotakkoord, op zaterdag 15 april vanaf 19.30 uur in activiteitenboerderij ‘t Dommeltje.

Door de medewerking van een aantal invallers vanuit muziekverenigingen uit omliggende dorpen konden de laatste jaren concerten toch doorgang vinden. Daar was de fanfare bijzonder blij mee. 

Een stijging van het ledental valt echter niet te verwachten, gezien de samenstelling van de bevolking in Lennisheuvel. Daarom hebben bestuur en leden besloten de fanfare op te heffen.

Slotakkoord op 15 april is dan ook daadwerkelijk het einde. Met medewerking van een groot aantal invallers en oud-leden geeft Sint-Arnoldus een aansprekend concert. Tijdens het optreden wordt secretaris Jan Spijkers gehuldigd, omdat hij 25 jaar een bestuursfunctie bij de vereniging bekleedt. 

Het thema van het concert is Kleuren. De zestien muziekstukken die onder leiding van dirigent Mariska Brienen gespeeld worden hebben een relatie met een kleur. De toegang is gratis. Inloop vanaf 19.00 uur.


Uit de krant