De Boxtelse bibliotheek moet een multicultureel broeinest worden.
De Boxtelse bibliotheek moet een multicultureel broeinest worden. Foto: Sander van Kasteren

Maak minibots bij het UitvindersLab in bibliotheek

Algemeen

Elke maand is er in Bibliotheek Boxtel een nieuw UitvindersLab waar je zelf kunt experimenteren, proberen en maken.  Op zaterdag 15 april ga je aan de slag met minibots.  

Tijdens het Uitvinderslab staat elke keer een ander thema, materiaal of technologie centraal. Op 15 april maak je een knotsgekke mini robot die net zo klein is als de borstel van je tandenborstel. Kinderen van 8 t/m 12 jaar gaan onder begeleiding van een ervaren workshopdocent aan de slag en als resultaat kriijg je jouw eigen gemaakte minibot mee naar huis.
Het Digitaal Atelier is de technologiewerkplaats van Huis73 waar je kunt kennismaken, experimenteren en ontwerpen met nieuwe technologie. Elke maand is er een nieuw UitvindersLab vanuit het Digitaal Atelier in Den Bosch of in de bibliotheek bij jou in de buurt. Jong en oud kunnen meedoen aan activiteiten en workshops op het grensvlak van kunst en technologie.
Zaterdag 15 april van 14.00 tot 15:15 uur. Kosten: 2,50 euro. Kaartjes: https://huis73.op-shop.nl/24049/uitvinderslab/15-04-2023.

Uit de krant