RKSV Boxtel heeft vaker leuke trainingen of wedstrijden, zoals in 2020, toen profvoetballer Anouk Hoogendijk op bezoek kwam.
RKSV Boxtel heeft vaker leuke trainingen of wedstrijden, zoals in 2020, toen profvoetballer Anouk Hoogendijk op bezoek kwam. Foto: Cock Stam

Internationaal voetbal bij RKSV Boxtel: oefenduels

Algemeen

Op woensdag 5 april treffen drie van de jeugdteams van RKSV Boxtel een internationale tegenstander voor een oefenduel op ons sportpark Munsel. De tegenstanders zijn teams van de North Chadderton School uit Engeland, gelegen ten noordoosten van Manchester. Q&Q sportevents heeft Maikel van de Zand, jeugdcoördinator O13 en O14 bij RKSV Boxtel, benaderd om deze duels mogelijk te maken. 

In de eerste week van april zullen er acht Engelse scholen naar Nederland afreizen, onder meer voor een bezoek aan de PSV Soccer school. Dit bezoek wordt geregeld door een Engelse touroperator, die exclusief deze clinics bij PSV organiseert. Dezelfde touroperator heeft in het afgelopen najaar Q&Q Sportevents uit Nederland benaderd, om het verblijf van deze Engelse voetbalspelers in Nederland verder in te vullen met oefenduels tegen plaatselijke voetbalverenigingen. 

De Engelse scholen komen graag naar Nederland omdat de accommodaties hier kwalitatief beter zijn dan in Engeland en het Nederlands voetbal voor hen een mooie ervaring is.

North Chadderton School

North Chadderton School is een van de scholen die naar Nederland afreizen en zij zullen op woensdag 5 april aantreden tegen de jeugd van RKSV Boxtel. Er staan drie wedstrijden op het programma, die allen starten om 18:30 uur: Jongens onder 15-1 tegen ‘Boys under 15-1’, Jongens onder 13-1 tegen ‘Boys under 14-1’ en Jongens onder 12-1 tegen ‘Boys under 13-1’.

Bij de laatstgenoemde wedstrijd zullen de jongens onder 12-1 van RKSV Boxtel vast kunnen wennen aan de veranderingen die voor hun pas volgend seizoen op de planning staan, namelijk de overgang naar het spelen op een heel veld en de extra spelregels die pas gelden vanaf ‘onder 13’. De belangrijkste extra spelregel die erbij komt is natuurlijk het buitenspel staan. Dit zal dan ook in de weken voorafgaand aan 5 april geoefend worden.

Aanmoedigen

Uiteraard zijn bezoekers van harte welkom om deze wedstrijden te bekijken en onze jongens van RKSV Boxtel aan te moedigen. Naast internationale bekendheid en ervaring opdoen met Engels voetbal vinden wij het als RKSV Boxtel een eer om onze fijne vereniging te mogen presenteren aan deze jongeren en hopen dan ook op uw komst om hier aan bij te dragen.

Uit de krant