Mart Renders staat in de deuropening terwijl een filmploeg opnames van hem maakt.
Mart Renders staat in de deuropening terwijl een filmploeg opnames van hem maakt. Foto: eigen collectie.

Boxtelaren Mart en Daisy op televisie bij BinnensteBuiten

Algemeen

Boxtelaren Mart en Daisy Renders hebben de voormalige houtzagerij van Theo Steenbakkers in de Wilhelminastraat compleet verbouwd tot duurzaam woonhuis. Vanavond, dinsdag 28 maart, vertellen ze erover in het televisieprogramma BinnensteBuiten.

Het programma is te zien op NPO2 vanaf 19.05 uur. De opnames zijn al enkele weken achter de rug. Mart: ,,We hebben van de werkplaats een woonhuis gemaakt, met oude materialen, maar wel zo dat er bij ons nul-op-de-meter staat, we zijn energieneutraal.” In de woning hangt een authentieke sfeer, er zijn dan ook diverse details van vroeger in terug te vinden. ,,En toch heel duurzaam. Ik denk dat BinnensteBuiten dat bijzonder vindt. Er is in ieder geval in het hele huis gefilmd. Wat daarvan overblijft, moeten we natuurlijk afwachten”, stelt Mart.

Historie

Hun woning heeft een rijke historie, menig Boxtelaar is er wel eens geweest toen Theo Steenbakkers er nog werkte. De timmerman en meubelmaker, die in 2021 overleed, runde de houthandel die zijn vader Ad in 1937 in de Wilhelminastraat was begonnen, tot september 2017. Hij maakte nog mee dat Mart en Daisy het karakteristieke bedrijfspand met respect voor zijn ambacht verbouwden. Wie benieuwd is naar het resultaat van al het werk, kan dat komende dinsdag op televisie zien.

Uit de krant