De Kinderboerderij aan het Apollopad zoekt boerenspulletjes voor een markt in mei.
De Kinderboerderij aan het Apollopad zoekt boerenspulletjes voor een markt in mei. Foto: Kinderboerderij Boxtel

Kinderboerderij Boxtel zoekt boerenspulletjes

Algemeen

Een riek, een gaffel of een oude zeis: Kinderboerderij Boxtel zoekt boerenspullen voor een veiling. De boerenboedeldag is op zondag 21 mei en valt samen met de schapenscheerdag.

De vrijwilligers zijn op zoek naar klein huisraad en spullen die op een boerderij gebruikt worden. Denk aan: pannen, bestek, servies, spelletjes, tuingereedschap en andere voorwerpen om mee op het land te werken.
Gedurende de dag worden er op drie momenten boerderijartikelen geveild. Huisraad en dergelijke is de hele dag in kraampjes te koop.
Wie nog verkoopbare spullen op de (hooi)zolder heeft liggen en die kwijt wil, de Kinderboerderij is er blij mee. De opbrengst van de boerenboedeldag komt ten goede aan de hoeve. Goederen kunnen op dinsdag en donderdag en op vrijdagochtend ingeleverd worden. Op een andere dag langskomen is mogelijk, na een belletje met de boerderij, zodat er iemand aanwezig kan zijn.
Op 21 mei is het tevens schapenscheerdag. Dan ontdoet een ervaren scheerder de dieren van hun warme jas. Een bijzonder karwei dat altijd veel bekijks trekt van ouders en kinderen.

Uit de krant