Kay Karssemakers in actie tijdens de Dutch Masters in Harfsen. Hij wordt er zesde.
Kay Karssemakers in actie tijdens de Dutch Masters in Harfsen. Hij wordt er zesde. Foto: Huub Munsters fotografie

Kay Karssemakers zesde in Dutch Masters 250cc

Algemeen

Kay Karssemakers van het Husqvarna BT-racing team heeft tijdens de eerste wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross 250cc in Harfsen een zesde plaats in het dag klassement weten te behalen. De 18-jarige Boxtelaar liet in beide manches een goede snelheid zien en vocht lang voor een top vijf klassering. Echter maakte Karssemakers ook in beide manches een aantal fouten waardoor hij uiteindelijk twee maal zevende werd. 

Door de grote opkomst in de 250cc klasse werd er in twee groepen getraind. In de tijdtraining moest Kay zijn draai op het circuit nog vinden en zette na meerdere pogingen een zesde tijd op de klok. Dit betekende dat hij als twaalfde kwalificeerde voor de wedstrijden.

Met de start van de eerste manche zat Kay er goed bij en dook net binnen de top vijf de eerste bocht in. Gedurende de eerste ronde wist Kay op te klimmen naar een derde plaats en had de tweede man in het vizier. Echter ging het in de tweede ronde mis en kwam Kay ten val toen hij de tweede plaats wilde overnemen. Hierdoor gingen verschillende plaatsen verloren en op een zevende plaats hervatte Kay de wedstrijd. Toch kwam Kay al vrij snel terug in het ritme en werkte zichzelf terug op naar een vijfde plaats. Helaas volgde daarna wederom een foutje wat hem terugsloeg naar een zevende plaats. In het restende deel van de wedstrijd werden er geen plaatsen winst meer geboekt en kwam Kay op een zevende plaats over de finish.

Gemotiveerd stond de BT-Racing rijder later op de middag klaar voor de tweede manche. Toen het starthek naar beneden viel reageerde Kay goed en dook wederom rond een vijfde plaats door de eerste bocht. In de beginfase van de wedstrijd hielt Kay deze positie stevig in handen en reedt een sterke openingsfase van de wedstrijd. Helaas kwam Kay ook in de tweede manche rijdend op een vijfde plaats ten val en werd wederom teruggeslagen naar een zevende plaats. Toch bleef Kay gefocust en met contante rondetijden werkte hij de wedstrijd op een nette zevende plaats af.

Met een 7-7 in de manches werd Kay zesde in het dagklassement tijdens de eerste wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross van het seizoen. De snelheid en het rijden waren zeker niet slecht, maar helaas zorgde valpartijen en foutjes vandaag niet voor de resultaten en kijkt Kay met gemengde gevoelens terug op deze dag. Dit weekend reist Kay af naar Sardinië waar op het circuit van Riola Sardo het EMX250 seizoen van start gaat.

Uit de krant