De palmpaasoptocht is al vele jaren een traditie in Boxtel. Kinderen versieren dan ook zelf hun paastakken.
De palmpaasoptocht is al vele jaren een traditie in Boxtel. Kinderen versieren dan ook zelf hun paastakken. Foto: Cock Stam, 2017

Palmpaasoptocht in Boxtel

Algemeen

Op zondag 2 april houdt Stichting Boxtel Vooruit de jaarlijkse Palmpaasoptocht. Om 12:00 uur start de optocht bij Residentie De Dommel (Molenpad, Boxtel).

De kinderen lopen die middag met versierde palmpaastakken in optocht onder muzikale begeleiding richting het gemeentehuis aan de Markt. Daar worden de kinderen ontvangen door burgemeester Ronald van Meygaarden en neemt hij de traditionele lentegroet in ontvangst. Voorafgaand aan de optocht krijgen alle kinderen die een palmpaastak hebben meegebracht een lotje. De burgemeester verzorgt de loting en de prijsuitreiking. De aanwezige paashazen reiken de prijs voor de mooiste tak uit. Aan het eind van de optocht krijgen alle deelnemende kinderen nog een chocolade paasei.
Op deze dag wordt traditioneel ook altijd aandacht gevraagd voor het werk van een vrijwilligersorganisatie. Dit jaar zijn het de vrijwilligers van De Knokkers. Zij zullen op zondag 2 april in het (lente)zonnetje gezet worden.

Versieren
Op zaterdag 25 maart tussen 12:30 en 15:30 uur is er bij MuBo aan de Baroniestraat 18 een workshop. Kinderen kunnen dan onder begeleiding van vrijwilligers hun paastakken versieren. Gedurende de workshop zijn ook snoeistokken/paastakken af te halen bij het museum.

Uit de krant