In het verleden stapten bezorgde burgers vaker naar de lokale politiek om te pogen beslissingen te keren. Een burgerberaad laat inwoners al in een eerdere fase meedenken.
In het verleden stapten bezorgde burgers vaker naar de lokale politiek om te pogen beslissingen te keren. Een burgerberaad laat inwoners al in een eerdere fase meedenken. Foto: eigen collectie, 2016.

Past burgerberaad bij Boxtel?

Algemeen

Inwoners meer betrekken bij de lokale politiek. Het is een wens die elke partij heeft. D66, BALANS en PvdA/GroenLinks willen daar stappen in zetten en bekijken de mogelijkheden van een burgerberaad.

Maar wat is een burgerberaad? Hoe moet dat eruit zien? Wat komt er allemaal bij kijken? Welke onderwerpen lenen zich hiervoor en hoe ver kun je daarin gaan? Wat vinden onze inwoners eigenlijk? Kortom, er zijn heel vragen waar je vooraf goed over na moet denken voordat we een volgende stap kunnen zetten of een burgerberaad iets voor Boxtel is.
Daarom houden D66, BALANS en PvdA/GroenLinks op woensdag 29 maart een bijeenkomst. Verschillende sprekers vertellen over hun ervaringen met een burgerberaad en geven tips. Er is ruimte voor het stellen van vragen. Onder leiding van gespreksleider Kees Cloin komen alle voor- en nadelen van een burgerberaad voorbij. Ernst Abbing (Burgerberaad.nl), Bas Schel (gemeente Heusden) en Laura de Graaff (gemeente Vijfheerenlanden) praten over hun ervaringen.
De bijeenkomst is openbaar en toegankelijk voor iedereen; raadsleden, collegeleden en inwoners. De bijeenkomst vindt plaats in de Boxtelse raadzaal van 19.30 tot 21.45 uur.

Uit de krant