Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: cb0563
Foto: Google/GeoBasis-DE/BKG

Eigenaar De Braken stelt gemeente ultimatum voordat hij sporthal verkoopt

Boxtel - Geen weken, maar dagen, dat is de periode waaraan de eigenaar van Sportcomplex De Braken, Gerard Smit, denkt als hij een termijn noemt voor de gemeente om met hem in gesprek te gaan over de plannen die hij met 'zijn' sporthal heeft. Smit gebruikte dinsdagavond zijn inspraakmoment tijdens de raadsvergadering om dit ultimatum te stellen. Hij probeert naar eigen zeggen al een jaar in gesprek te komen met de gemeente over zijn nieuwe plannen en is bang dat potentiële kopers weglopen als hij nóg langer moet wachten.

Smit is sinds 2013 eigenaar van het sportcomplex. Begin 2018 liet de ondernemer de gemeente in een overleg weten de sporthal graag van de hand te willen doen. Inmiddels hebben verschillende geïnteresseerde partijen zich gemeld. De ondernemer heeft in het afgelopen jaar diverse trajecten doorlopen. Zo zegt Smit al in april 2018 een principeverzoek om de bestemming te wijzigen naar 'wonen' te hebben gedaan bij de gemeente. Dit deed hij op advies van diezelfde gemeente. Hij overweegt een stichting op poten te zetten waarin grond plus opstal ondergebracht worden. Het idee is om deze stichting onder te brengen bij sportverenigingen die op dit moment gebruik maken van de sporthal om zo de sportieve functie van De Braken te blijven garanderen.

Ondanks herhaalde verzoeken kwam daar maandenlang geen antwoord op, zo laat Smit weten. In oktober kwam het volgens de ondernemer dan eindelijk tot een afspraak, waarin hem werd medegedeeld dat hij zijn verzoek moest toelichten. Het leidde er onder meer toe dat BALANS op 30 oktober een motie indiende inzake dit onderwerp. Ook leidde het tot de excuses vanuit de gemeente op 12 november, waarbij tevens werd medegedeeld dat de gemeente extra capaciteit beschikbaar zou stellen om mee te denken met Smit.

Tot een oplossing kwam het echter niet, zo liet de ondernemer dinsdagavond weten. In december stelt BALANS opnieuw vragen over het onderwerp. Op 20 januari wordt Smit medegedeeld dat zijn verzoek toch complexer bleek dan gedacht vanwege verwachte ontwikkelingen op het spoor, gevolgd door een schriftelijk antwoord op de vragen van BALANS waarin wordt gesteld dat er overleg is met Smit. De ondernemer stelde dinsdagavond dat dit overleg tot op heden niet heeft plaatsgevonden.

De overnamekandidaten staan volgens Smit inmiddels 'te trappelen', maar de gemeente geeft tot heden niet thuis ondanks zijn verzoek tot dialoog. "Het is mij niet gelukt om ondanks de geschetste situatie, met de gemeente aan tafel te komen om over het sportcomplex en vooral het behoud ervan te spreken. Andermaal uitstel naar eind maart is voor mij onmogelijk en derhalve niet acceptabel", aldus Smit, die aangeeft de komende dagen verwacht door de gemeente uitgenodigd te worden. De ondernemer stelt ook een ultimatum om wél tot een constructief gesprek te komen: "Indien ik niet op zeer korte termijn met de gemeente in gesprek kom over mijn plannen, ik denk dan niet aan weken doch aan dagen, rest mij niets anders dan eenzijdig een beslissing te nemen."

Het niet tot een constructieve oplossing komen zou betekenen dat de sporthal per augustus in andere handen komt, waarbij de huisvesting van de clubs en verenigingen die er nu gebruik van maken op losse schroeven kan komen te staan.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>