Boxtel's Harmonie tijdens een eerder optreden.
Boxtel's Harmonie tijdens een eerder optreden. Foto: Kees Staps

Boxtel’s Harmonie: Around the World in 80 Days

Algemeen

Nadat in november een mooie eerste prijs werd behaald op het concours in Veldhoven, startte Boxtel’s Harmonie aan een nieuw project. Onder leiding van dirigent Johan Smeulders wordt momenteel de concertvertelling Around the World in 80 Days voorbereid. Deze familievoorstelling vindt plaats op zaterdag 25 maart aanstaande in het Jacob-Roelandslyceum (Grote Beemd) en begint om 19.30 uur.   

De voorverkoop van entreekaarten is inmiddels van start gegaan. Tickets zijn verkrijgbaar via www.boxtelsharmonie.nl of in telefoonwinkel Ring & Go aan de Rechterstraat. Bezoekers vanaf twaalf jaar betalen 12,50 euro entree, wie jonger is mag voor 7,50 euro binnen.
Boxtel’s Harmonie neemt haar luisteraars mee op de reis met de altijd stipte Phileas Fogg. Hij is de hoofdrolspeler in Jules Verne’s wereldberoemde roman Around the World in 80 Days die in 1873 verscheen. De welgestelde beroepsgokker gaat in Londen de weddenschap aan dat hij in tachtig dagen om de wereld kan reizen. Een welhaast onmogelijke opgave.
Foggs knecht Passepartout gaat mee op reis. Tijdens de tocht worden ze op de hielen gezeten door de Britse rechercheur Fix. Onderweg beleven zij de grootste avonturen op bijna alle continenten. De locaties worden verbeeld door de vertolking van (delen uit) typerende muziekwerken. Het instrumentale avontuur wordt verteld door Hilde Kiggen en belooft een theatrale belevenis voor jong en oud te worden.
‘Around the World in 80 Days’ vormt de Boxtelse aftrap van de nationale Kindermuziekweek. Daarin verzorgt de lokale stichting JooP Muziekopleidingen workshops in enkele basisscholen. Ook in de weken daarna zal het thema terugkeren bij muziekprojecten op die scholen.

Afbeelding

Uit de krant