Kasper van de Langenberg.
Kasper van de Langenberg. Foto: eigen collectie.

Kasper van de Langenberg bij D66 op plek drie

Algemeen

Op 15 maart mogen we weer naar de stembus om te stemmen voor de Provinciale Staten. De gemeente Boxtel is goed vertegenwoordigd met maar liefst drie Boxtelaren op de lijst van D66. Voormalige afdelingsvoorzitter Kasper van de Langenberg (31) staat op nummer drie en maakt een zeer realistische kans plaats te nemen in de Provinciale Staten. 

Kasper is geboren en getogen in Liempde en woont inmiddels met zijn echtgenote in Boxtel. Hij studeerde planologie en werkt bij de gemeente Valkenswaard als strategisch adviseur. Een passie voor politiek heeft Kasper altijd gehad, hij was zes jaar lang voorzitter van D66 Boxtel. ,,Ik ben lid geworden van D66 omdat deze partij voorop durft te lopen bij het benoemen van problemen waar mensen mee te maken krijgen”, zegt Kasper. ,,Niet alleen benoemen, maar ook verantwoordelijkheid nemen zowel landelijk als provinciaal en lokaal.”

De komende jaren staan we voor veel uitdagingen, Kasper gaat deze niet uit de weg. ,,Ruimtelijke ordening is actueler dan ooit. Denk aan de woningbouwopgave maar ook het beschermen van natuur, plaatsen van windmolens en zonnepanelen, openbaar vervoer: allemaal zaken waar de provincie over gaat. Ook maak ik me zorgen over de stikstofuitstoot. D66 zet niet in op minder maar juist op meer boeren. We willen de industriële veehouderijen een halt toe roepen maar inzetten op een innovatieve manier van landbouw en veeteelt.” Het zijn zaken waar Kasper ook in zijn dagelijks werk ervaring mee heeft. Die ervaring hoopt hij te kunnen inzetten voor de gehele provincie.

Overige kandidaten
Op de D66-kandidatenlijst staat Fons van Heesch op plaats 20. Fons is al jarenlang actief voor D66 Boxtel en was ook raadslid. Op plaats 41 staat Mariëlle Wijffelaars als lijstduwer. Zij is sinds 2018 gemeenteraadslid in Boxtel en sinds de verkiezingen van 2020 fractievoorzitter.

Uit de krant