Afbeelding
Foto:

Lenteconcert met accordeons in De Es

Algemeen

Concertina, een Bossche accordeonvereniging, wilde al eerder een concert in Dorpshuis de Es in Esch geven, maar corona gooide tot steeds alles in de war. Nu optreden weer mag, voelt het als een nieuw begin. Na de gedwongen repetitie- en concertloze periodes heeft Concertina weer met groot enthousiasme mooie, muzikale nummers ingestudeerd. En dat wil ze graag laten horen. Met een gevarieerd programma neemt Concertina u mee langs vele muziekstijlen en laat het horen dat het accordeon geschikt is voor klassieke muziek met bijvoorbeeld het Adagio uit het Concerto d’Aranguez, popmuziek zoals Black Magic Woman en eindigt Concertina met het feestelijke Brazilian Bay Dance.
Naast Concertina wordt een optreden verzorgd door het accordeonkwartet REMM. Lio Mol, een gepassioneerde zangdocente, zingt tijdens het Lenteconcert enkele nummers met begeleiding van Marianne van Eeten, dirigente van Concertina.
Het Lenteconcert is op zondag 19 maart en begint om 11.30 uur in De Es, aan de Dorpsstraat 5c. De entree is gratis. Na afloop is het mogelijk om Concertina financieel te ondersteunen zodat deze concerten mogelijk blijven.

Uit de krant