De Boeremert in 2017.
De Boeremert in 2017. Foto: Mark van der Pol

Opbrengst Boeremért naar vier initiatieven

Algemeen

Elk jaar keert de Stichting Boeremert een deel van de opbrengst van de Boeremert uit. Dit jaar was er € 3.750 beschikbaar voor eenmalige initiatieven, die zich in december 2022 konden aanmelden via onze website. De Boeremert hanteert strenge criteria, omdat het zeker moet zijn dat het geld goed terecht komt. Zo kan maar de helft van het benodigde bedrag toegekend worden en wordt het geld pas nadat alles gecontroleerd is, overgemaakt worden.

Dit jaar waren er vier initiatieven die zich aangemeld hebben en de Boeremert heeft ze alle vier een bedrag kunnen toezeggen. Op 1 maart hebben deze vier initiatieven de cheque ontvangen. Zo krijgt het Vrouwencontact € 250 om de kerstviering mede te financieren zodat ze de contributie laag kunnen houden. EHBO Liempde is al jaren actief op de Boeremert en krijgt € 1.000 om een oefen AED en verstikkingstrainer aan te schaffen zodat haar leden hun vaardigheden voor de hele gemeenschap Liempde op orde kunnen houden.
Zonnebloem Liempde bestaat dit jaar 55 jaar en is met ruim 30 vrijwilligers actief voor 110 deelnemers. Vanwege hun 55 jarig bestaan willen ze in 2023 wat extra’s doen voor alle leden en ze krijgen daarvoor alvast een bijdrage van € 1.000.
Tot slot gaat de grootste bijdrage van € 1.500 naar De Serenade om de noodzakelijke investering te kunnen blijven doen in haar gebouw aan de Oude Dijk. Daarmee blijft het pand volledig voldoen aan de eisen van deze tijd, zodat zo veel mogelijke verenigingen en bewoners van Liempde er gebruik van kunnen blijven maken.

Dit jaar is de Boeremert weer op tweede paasdag, 10 april. Met de opbrengst wordt het dit jaar opnieuw mogelijk om lokale initiatieven te ondersteunen.

Uit de krant