Lijsttrekker Henriëtte van Hedel woont in Boxtel.
Lijsttrekker Henriëtte van Hedel woont in Boxtel. Foto: Karin Schoenmakers.

Alliantie doet in provincie mee om te winnen

Algemeen

Nieuwe politieke beweging Alliantie gaat met 24 kandidaten de strijd aan bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten voor de provincie Noord-Brabant op 15 maart aanstaande. We doen mee om te winnen. Lijsttrekker is Henriëtte van Hedel uit Boxtel.

De kandidaten komen uit heel Brabant, jong en oud, man en vrouw, met verschillende achtergronden en verschillende expertises, maar hebben het gezamenlijke doel om als burger weer grip te krijgen op het provinciale beleid.
De provincie heeft belangrijke eigen bevoegdheden, waarbij ze zelf haar koers kan bepalen. Dat geldt bijvoorbeeld voor ruimtelijke ordening en voor het stikstof- en natuurbeleid. Maar zolang we zelf niet kiezen om die bevoegdheden te gebruiken - en dat gebeurt nu niet - verandert er niets. Dan zal ons Brabants landschap verder verrommelen en verdozen en maakt het stikstofbeleid elke woningbouw onmogelijk.
De grootste prioriteit is dat er weer een betrouwbare overheid komt. De overheid moet inhoud voor beeldvorming laten gaan, geen zinloze regels opstellen en groepen niet tegen elkaar opzetten. Het ‘bijzondere’ Brabantse stallenbeleid is een voorbeeld hoe het niet moet. De sociale onrust die hierover is ontstaan is grotendeels het gevolg van een bestuurscultuur waarbij beeldvorming belangrijker is dan degelijk bestuur.
De lijst wordt aangevoerd door Henriëtte van Hedel, onderneemster, uitgever, moeder van vijf kinderen en een van de oprichters van Alliantie. Nummer 2 is Maarten van den Tillaart, met uitgebreide politieke ervaring als fractievoorzitter in de gemeenteraad van Tilburg.
Enkele andere kandidaten: #5 Rob de Brouwer (voormalig directeur Economische Zaken provincie Noord-Brabant), #8 John Bakker (voormalig wethouder Werkendam) #9 Wilma Berkhout (voormalig hoofdinspecteur Belastingdienst en voorzitter van de ledenraad van de nationale bond voor pensioenbelangen) en #24 Jan Pierik (voormalig hoofddirecteur financiën van het Ministerie van Sociale Zaken en voormalig bestuursvoorzitter van het doveninstituut in Sint-Michielsgestel).
Alliantie is een nieuwe politieke partij die op 15 maart meedoet aan de Provinciale Statenverkiezingen in de provincies Noord-Brabant, Overijssel en Drenthe. Wij zijn een vereniging van burgers vanuit het midden van de samenleving die weer grip willen krijgen op onze toekomst en onze leefomgeving. Meer informatie: www.alliantie.nl

Afbeelding

Uit de krant