Een groot deel van het Boxtelse college van B en W ging vrijdag aan de slag bij de Kinderboerderij Boxtel aan het Apollopad.
Een groot deel van het Boxtelse college van B en W ging vrijdag aan de slag bij de Kinderboerderij Boxtel aan het Apollopad. Foto: Eigen collectie

College Boxtel steekt handen uit de mouwen voor NLdoet

Algemeen

Tijdens NLdoet stak ook het Boxtelse college de handen uit de mouwen bij Kinderboerderij Boxtel. Binnen werd schilderwerk opgepakt en buiten is de beplanting klaar gemaakt voor het groeiseizoen. Net als bij veel andere verenigingen, maken voor de Kinderboerderij Boxtel de vrijwilligers het verschil. Emile Lockefeer, voorzitter van de Stichting Kinderboerderij Boxtel: “We zien dat de inzet van vrijwilligerswerk steeds belangrijker wordt. Om onze kinderboerderij draaiend te houden, maar zeker ook voor de vrijwilligers zelf. Tegen onze inwoners die het overwegen om vrijwilliger te worden, zou ik willen zeggen: Ga ervaren hoe leuk en zingevend het vrijwilligerswerk hier kan zijn. Je doet niet alleen goed voor een ander, maar het doet ook iets met jou.”
Wethouder Fred van Nistelrooij: “Vrijwilligers zijn een belangrijke hoeksteen in onze samenleving. Binnen de gemeente Boxtel kennen we een groot vrijwilligersbestand, ook al is het nooit genoeg. Dat is prachtig om te zien hoe betrokken inwoners die zich belangeloos inzetten voor tal van activiteiten.” Steeds meer inwoners zijn afhankelijk van een sociaal netwerk om hun heen, zoals voor zorg of hulp bij financiële kwesties. Daarom steunt Boxtel organisaties met het Vrijwilligerssteunpunt Boxtel, wat zich inzet voor werving, opleiding en ondersteuning van het vrijwilligerswerk in de gemeente.

Uit de krant