Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: 19e6d3
Foto: Persburo Sander van Gils/Jordi de Bruijn

18-jarige oplichter loopt tegen lamp na dumpen gestolen auto in weiland langs A2

Tilburg/Boxtel - Een 18-jarige autodief die donderdagavond een gestolen auto achterliet in een weiland langs de A2 is een dag later in Boxtel tegen de lamp gelopen. Hij had de auto op 12 februari met een valse identiteit weten te bemachtigen bij een garagebedrijf in Tilburg en probeerde dit vrijdag in Boxtel opnieuw te doen. Na zijn aanhouding bleek de man ook via Marktplaats een Esschenaar te hebben opgelicht.

De jongeman wist op 12 februari een garagehouder in Tilburg om de tuin te leiden. Hij meldde zich daar voor een proefrit met een auto, maar gaf een vals identiteitsbewijs af. De man keerde niet meer terug van zijn proefrit en de eigenaar deed uiteindelijk aangifte bij de politie. De gestolen auto werd op 14 februari teruggevonden in een weiland in Boxtel.

Vrijdagavond 15 februari kreeg de politie een melding van een garagebedrijf in Boxtel: een jongeman wilde daar een proefrit maken, maar de eigenaar vertrouwde zijn verhaal en identiteitsbewijs niet. Toen de jongen de politie zag, rende hij er direct vandoor. Te voet was hij duidelijk minder snel dan in een gestolen voertuig, want hij werd al snel ingerekend. Hij werd aangehouden voor diefstal en identiteitsfraude.

Inmiddels is uit verder politieonderzoek gebleken dat hij ook verdacht wordt van oplichting. Hij zou via Marktplaats een telefoon hebben afgenomen van een verkoper in Esch. De telefoon werd nooit betaald. De man zit vast voor verder onderzoek.

De politie sluit niet uit dat er nog andere mensen slachtoffer zijn geworden van de truc van deze oplichter. Mensen die dit verhaal herkennen kunnen contact opnemen met de politie in Boxtel via 0900-8844.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>