Logo mooiboxtel.nl
Ondernemer Petra Essen (l.), wethouder Eric van den Broek en Diny Stolvoort plakken de eerste 'Hoge Nood' sticker.   | Fotonummer: b55bf9
Ondernemer Petra Essen (l.), wethouder Eric van den Broek en Diny Stolvoort plakken de eerste 'Hoge Nood' sticker. (Foto: Sander van Kasteren)

Gemeente voegt daad bij woord: openbare toiletten worden beter zichtbaar

Boxtel - Boxtel is sinds woensdag aangesloten bij de Hoge Nood campagne van de Maag Lever en Darm Stichting. Deze campagne moet de zichtbaarheid van openbare toiletten verbeteren. Dit zal gebeuren met speciale stickers en een kaart, die de gemeente kan verstrekken.

Woensdagochtend werd de eerste sticker geplakt bij ondernemer Petra Essen op de deur van haar zaak Dreamz Mode. Volgens wethouder Eric van den Broek was zij één van de ondernemers in Boxtel die direct enthousiast reageerden op de vraag vanuit de politiek en bijvoorbeeld Diny Stolvoort, van stichting Ouderen in Regie, om openbare toiletten beter zichtbaar te maken.

Onderzoek van de Maag Lever en Darm Stichting toont aan dat duizenden ouderen die continentie- of darmproblemen hebben, maar ook bijvoorbeeld ouders met jonge kinderen, minder vaak de deur uit gaan dan ze zouden willen wegens het gebrek aan openbare toiletten. Ook blijkt uit dit onderzoek dat winkelend publiek minder lang blijft winkelen in een gebied waar geen openbare toiletten beschikbaar zijn. Per 1 procent korter winkelen zou dat 1,3 procent minder omzet opleveren. Geen wonder dus dat ook centrummanager Berry Dankers aangeeft blij te zijn met de gang van zaken in Boxtel.

Volgens de wethouder is het tamelijk uniek dat een gemeente de aansluiting bij de Hoge Nood campagne zo breed uitrolt. Naast alle gemeentelijke gebouwen en zeker 11 ondernemers in het centrum van Boxtel doen namelijk ook diverse ondernemers in andere wijken en Liempde mee. De bedoeling is om het initiatief ook uit te rollen bij verenigingen en clubs. Die kunnen straks gevonden worden aan de hand van fel oranje stickers op of naast de voordeur. Ook zorgt de gemeente voor kaarten waarop de locaties staan en wordt bekeken of aansluiting op de Hoge Nood app mogelijk is.

Ondernemers, verenigingen of stichtingen die zich ook graag aan willen sluiten bij dit initiatief kunnen gratis een sticker aanvragen via gemeente@boxtel.nl. Er zijn speciale stickers beschikbaar voor locaties die een rolstoelvriendelijk toilet hebben.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>