Logo mooiboxtel.nl


Carnaval

Boxtelse Yannick schrijft carnavalskraker over schoolmeester

Boxtel - Een carnavalskraker over de meester, je moet er maar opkomen. De 26-jarige Boxtelse Yannick Brechenmacher deed het en hoopt met het nummer het vak van schoolmeester eens positief en met een knipoog in de aandacht te zetten. De vierdejaars PABO-student schreef daarom samen met studiegenoten Coen, Ludo en Joris het carnavalsnummer 'Onze Mister'.

Onder hun artiestennaam 'Mùr Mistùrs' nam het viertal de clip 'in een middagje op'. Het idee begon zo'n anderhalve maand geleden toen de PABO-studenten in een lollige bui op het idee kwamen een nummer op te nemen. Yannick legt uit dat er op de PABO een groep leraren in spe is die regelmatig optredens verzorgt, bijvoorbeeld bij vieringen. Toen gaandeweg het idee van 'een nummer' naar 'een carnavalsnummer' uitgroeide, ging het eigenlijk heel snel.

Yannick: "We zijn denk ik een maand geleden de tekst gaan schrijven en Coen en Ludo, twee heel muzikale jongens, hebben toen de muziek opgenomen. Daarna hebben we het ingezongen en vorige week is in een middag tijd de clip geschoten." De videobeelden, voor het grootste deel gefilmd op de Fontys PABO in Tilburg, werden door Joris gemonteerd en de clip was af. De vier studenten hebben dus het hele nummer en clip eigenhandig gemaakt en daar zijn ze best wel trots op.

Met 'Onze Mister' had het viertal binnen de PABO al vlug de lachers op de hand. Ook docenten kunnen de clip volgens Yannick wel waarderen. "Mensen snappen wel dat we het met een knipoog bedoelen", lacht Yannick. Het viertal wil, met alle commotie die momenteel speelt in het onderwijs, een positieve en humoristische noot plaatsen bij het vak leraar.

'Mùr Mistùrs' zal tijdens carnaval zelf ook met enige regelmaat aan het feesten zijn. 'Een van de mooiste feesten van het jaar', noemt Brechenmacher carnaval. "We hebben het er over gehad om dan de outfits die we in de clip aanhebben aan te doen", lacht hij. Hoewel de suggestie van de reporter om als leraar te gaan ook hoog op het lijstje staat: "Dat is misschien wel een leuk idee!" En wie weet kan het viertal dan wel de polonaise lopen op hun eigen nummer als dat breed opgepikt wordt. Dat lijkt te gaan lukken want de clip werd door verschillende media opgepikt. Inmiddels is de video op YouTube al meer dan 3.000 keer bekeken.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>