Mirjam Bemelmans.
Mirjam Bemelmans. Foto: PvdA/GroenLinks

Kandidaten voor waterschap bezoeken Boxtelse weekmarkt

Algemeen

Verkiezingen voor het waterschap staan weer voor woensdag 15 maart op de agenda. En dus gaan diverse partijen op pad om stemmers voor zich te winnen. Zo staat het campagneteam van Water Natuurlijk vrijdag 10 maart op de weekmarkt in Boxtel.   

De partij Water Natuurlijk kent verschillende Boxtelse kandidaten, met Corinne Aerts als hoogstgeplaatste op nummer zes. Ook de fractievoorzitter van PvdA-GroenLinks in de Boxtelse gemeenteraad, Mirjam Bemelmans, staat op de lijst, namelijk op plek zeven. Na haar volgen nog dorpsgenoten Jac Hendriks (10) en Piet Rombouts (22). Momenteel bezit Water Natuurlijk acht zetels en is daarmee de grootste fractie binnen waterschap De Dommel.

VRAGEN

Alle kandidaten gaan tijdens de weekmarkt van 10 maart met de bezoekers in gesprek over de functie van het waterschap en wat hun partij de afgelopen vier jaren heeft gedaan. Daarnaast beantwoorden zij vragen over water, natuur en klimaat, maar ook over een eerlijke verdeling van de lasten, sportvissen en de inzet van dure zuiveringsmethoden.

De kandidaten zijn tussen 10.00 en 12.00 uur in het centrum van Boxtel aanwezig.

Uit de krant