Enthousiast namen de jeugdspelers van LTV Munsel deel aan de toernooitjes en spelletjes.
Enthousiast namen de jeugdspelers van LTV Munsel deel aan de toernooitjes en spelletjes. Foto: eigen collectie

Jeugd Munsel in voorbereiding op voorjaarscompetitie tennis

Algemeen

Hoewel er elke zondag onder begeleiding van enkele ouders (met een niveau 5 of 6) door de jeugd van Munsel getennist wordt, was zondag 5 maart een aparte tennisbijeenkomst.

e Met behulp van enkele ouders werden er op verschillende niveaus onderling wedstrijden gespeeld. 21 Kinderen deden aan deze training mee. Er werd gespeeld in de niveaus oranje (leeftijd van 8 tot ongeveer 11), groen (leeftijd van 10 tot ongeveer 13 jaar) en junioren (leeftijd van ongeveer 14 tot 17 jaar) . De wedstrijden werden door verschillende ouders begeleid. Het was goed om te zien dat het niveau in alle klasse hoger is geworden. Er werd gespeeld in dubbel- en enkelpartijen, zodat de aanwezige competitieteams en spelers ook hierin flink werden getraind. Terwijl de wedstrijden bezig waren liep trainer Hans Roelofs coachend rond. Naast vier ronden van tenniswedstrijden waren er ook twee clinics. Hierbij werd een ballenkanon en een servicesnelheidsmeter ingezet. De jeugd zette haar beste beentje voor om met deze nieuwe attributen te wedijveren. Daarnaast was er een veld waar men allerlei prijzen bij elkaar kon slaan. Ook op baan vier waren punten te verdienen door een vrijwilliger met een geslagen bal proberen te raken. Midden in het speelschema werd aan de kinderen een welverdiende lunch geserveerd.
Rond vier uur werd de dag afgesloten met de uitreiking van de prijzen en een medaille. Tevreden keerde de jeugd van LTV Munsel weer huiswaarts.

Uit de krant