Logo mooiboxtel.nl
Mariëlle van Alphen is de voorzitter van de onlangs benoemde vertrouwenscommissie.   | Fotonummer: 53d083
Mariëlle van Alphen is de voorzitter van de onlangs benoemde vertrouwenscommissie. (Foto: BALANS)

Boxtelaren kunnen meedenken over het profiel voor de nieuwe burgemeester

Boxtel - Dat onze gemeente op zoek is naar een nieuwe burgemeester zal maar weinigen ontgaan zijn. Inmiddels is de vertrouwenscommissie, die uiteindelijk de nieuwe burgemeester kiest, van start gegaan. Voorzitter Mariëlle van Alphen laat weten ook nadrukkelijk op zoek te gaan naar advies van burgers.

De vertrouwenscommissie vraagt namens de gemeenteraad van Boxtel inwoners om hun mening te geven over belangrijke eigenschappen voor de nieuwe burgemeester. De ontvangen informatie wordt besproken bij het opstellen van de profielschets. De gemeenteraad geeft daarin aan welke eigenschappen de raad belangrijk vindt voor de nieuwe burgemeester.

Als onderdeel van de zoektocht vraagt de vertrouwenscommissie namens de gemeenteraad Boxtel ook haar inwoners naar welke persoon gezocht moet worden. Wat zijn volgens hen belangrijke eigenschappen voor de burgemeester? En aan welke persoon denken zij wanneer zij de nieuwe burgemeester voor zich zien? Daarvoor is er vanaf 8 februari een online enquête opengesteld. Die is te vinden op de website van de gemeente Boxtel. Ook voor andersoortige input staat de vertrouwenscommissie open. Ideeën of tips kunnen worden gemaild naar: nieuweburgemeester@boxtel.nl.

Op vrijdag 15 februari is de vertrouwenscommissie aanwezig op de weekmarkt en op donderdag 21 februari wordt er een openbare inloopbijeenkomst georganiseerd. Tussen 16.00 en 20.00 uur hoort de commissie graag wensen van 'de Boxtelaar' in werkcafé De Link aan de Dr. Van Helvoortstraat.

Over verdere contactmomenten met burgers wordt nagedacht, laat Van Alphen middels een persbericht weten. Zo kan gedacht worden aan het benaderen van scholen om samen met leerlingen hun wensen kenbaar te maken.

Met de ontvangen input gaat de vertrouwenscommissie aan de slag met het opstellen van de profielschets. Die profielschets wordt op 8 april door de gemeenteraad vastgesteld en op die avond aangeboden aan Wim van de Donk, commissaris van de Koning van de provincie Noord-Brabant. De commissaris kan daarna de vacature openstellen.

Deze krant schreef enkele weken geleden ook al een enquête uit voor alle Boxtelaren, waarin wij hen vroegen waaraan een nieuwe burgemeester moet voldoen. Bekijk de resultaten daarvan hier. Wil jij in de toekomst ook meedenken in soortgelijke onderzoeken? Schrijf je dan nu in via www.tipmooiboxtel.nl!

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>