Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: 8eb2e6
Foto: Julie, Dave & Family/Flickr

Boxtelse horeca bij wijze van proef weer tot 3.00 uur open tijdens carnaval

Boxtel - De kroegen in Boxtel mogen bij wijze van proef met carnaval weer tot 03.00 uur open. Het verlengde sluitingsuur geldt voor de vrijdag-, de zaterdag- en de zondagavond. Dit voornemen maakte waarnemend burgemeester Fons Naterop bekend na overleg met de politie en de horecaondernemers.

Het nieuws komt niet geheel onverwacht. Begin januari maakte burgemeester Fons Naterop tijdens een persconferentie al bekend dat hij snel tot nieuwe afspraken tussen horeca, politie en gemeente wilde komen om zo tot een veilige en duurzame samenwerking te komen. Dat was nodig na een grote vechtpartij op de markt in de nacht van 7 op 8 juli, waarbij bleek dat de toen geldende samenwerkingsovereenkomst tussen de drie partijen versloft was. De intentie van de gesprekken in januari was om bij wijze van proef de openingstijden van kroegen met carnaval weer tot 3.00 uur te kunnen verlengen. Iets wat nu dus inderdaad mogelijk blijkt. Een nieuw afsprakenpakket is echter nog niet vastgesteld, zo meldt de gemeente.


De horeca reageren verheugd op het nieuws dat zij hun deuren weer tot 3.00 uur mogen openen, zo blijkt ook uit deze Facebookpost.

Naterop liet vorige week al doorschemeren dat de samenwerking tussen politie en horeca verbeterd is. Hoewel de recente onrust op de Markt geen reclame is voor Boxtel, is de samenwerking tussen politie en horeca volgens de burgemeester die nacht goed verlopen.

De burgemeester maakt wel een uitdrukkelijk voorbehoud voor de langere openstelling in het carnavalsweekend. "Als de openbare orde en veiligheid het niet toelaat, dan kan het betekenen dat het alsnog niet doorgaat. Uitgaan in Boxtel moet namelijk veilig en verantwoord kunnen. Dat is in het belang van iedereen. Van de gemeente, de politie en de horecaondernemers, maar ook van de jongeren zelf en van hun ouders. Ik wil dus komende weken geen incidenten meer zien zoals die van anderhalve week geleden op de Markt. Als die er wel zijn, dan kan ik een openstelling tot 3.00 uur niet toestaan."

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>