Patrick van de Aker loopt al enkele jaren marathons voor KiKa.
Patrick van de Aker loopt al enkele jaren marathons voor KiKa. Foto: Eigen collectie

Patrick van de Aker rent Tokyo Marathon voor KiKa

Algemeen

Na 3 jaar wachten (de editie van 2020 was de eerste grote marathon ter wereld die werd geannuleerd wegens corona), sta ik komende zondag aan de start van de Tokyo Marathon.

Althans als corona alsnog geen roet in het eten gaat gooien. Japan is nog zeer streng en strikt aangaande het virus. Het is sinds 2019 de eerste keer dat er ook buitenlandse lopers mee mogen doen (elite lopers buiten beschouwing latende) en we dienen allen zeer strikte regels op te volgen. Zo dienen we op twee dagen nog een negatieve test te overleggen. Spannend. Zou toch best zuur zijn om nu wederom niet te mogen starten. Maar goed, ik heb passende maatregelen genomen de afgelopen week waardoor de kans op een besmetting best klein geworden is. We gaan uit van het positieve.

Sportief gezien ben ik er ook gewoon klaar voor. Ik ben fit, geen blessures en heb lekker en goed kunnen trainen. Rinke van Massagepraktijk Steur heeft ook weer de nodige preventieve massages gedaan en zo sta ik ‘in shape’ aan de start.

Deze marathon loop ik wederom voor KiKa. Het is me wederom gelukt dit als Goldrunner te gaan doen, wat inhoudt dat ik minimaal 10.000 euro aan donaties heb opgehaald. Ruim 3.000 euro meer als minimaal nodig. Extra gelden die ten goede komen aan broodnodig onderzoek naar kinderkanker en ook heel belangrijk, vermindering van bijwerkingen tijdens en na behandelingen en een betere kwaliteit van leven nadien.

Dit jaar is mijn grote streven om de grens van 100.000 euro aan opgehaalde donaties te gaan halen. Met deze marathon erbij, staat de teller op ruim 88.000 euro. Met nog twee marathons in het vooruitzicht moet, nee, gaat dat lukken. Dit was me zeker niet gelukt zonder een basis aan trouwe sponsoren die mij jaar in jaar uit steunen in mijn actie. Zo ook het ICT-bedrijf ARTEQ van Wim Huibers uit Den Bosch en Dramatherapie Boxtel van Esther Huibers. Vader en dochter fungeren voor deze marathon als hoofdsponsors en rennen met hun logo mee door de straten van Tokyo.

Ik heb er veel zin in, plak er nog enkele dagen vakantie aan vast en ga er van uit dat het allemaal goed gaat verlopen. Het belangrijkste, gelden voor KiKa ophalen is inmiddels gelukt. Donaties zijn zeker nog mogelijk en worden zeer gewaardeerd. Iedere euro telt: www.runforkikamarathon.nl/patrick-van-den-aker-tokyo-2023

Uit de krant