Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: e5fe01
Foto: Ruud van Casteren
Muziek

Onbeperkt on stage

BOXTEL - Zowel op zaterdagavond als zondagmiddag,in een tot de laatste stoel bezette Tijberzaal, traden het leerlingenorkest van de Gildenbondsharmonie & Cello op met als thema: Onbeperkt On Stage. 

Het was een groots muzikaal spektakel waar een keur van artiesten van Cello hun muzikale kwaliteiten met een enorm groot plezier ten gehore brachten. Al dan niet ondersteund door het orkest. De Haarense Freek Felet nam plaats achter de microfoon en vertelde dat hij naast zijn handicap ook nog een een ongeluk heeft gehad waarbij hij een dubbele dwarslaesie opliep. Met veel enthousiasme zong hij het lied: "toen ik je zag" van Antoine Kamerling en droeg het op aan zijn vriend waar hij al vijf jaar een relatie mee heeft. Hij nam een oorverdovend applaus op voorhand in ontvangst. Sjaak van Praag was veel minder spraakzaam want hij draaide veel liever aan zijn mini draaiorgel het lied tulpen uit Amsterdam welke door de zaal uit volle borst werd meegezongen. 

Toen Stefan van der Laak het podium op kwam nam hij meteen het gesprek van de gastpresentator over. Hij wilde maar 1 ding, het zilvere jasje van de presentator. .Door de spanning mislukte zijn optreden met trompet op zaterdagavond waardoor hij zeer bedroefd was. Zondagmiddag was er totaal geen spanning meer en vertelde hij dat hij nu wist wat er ging gebeuren. Leerlingen en dirigent bliezen even met hem mee. Nog voordat hij het welverdiende applaus in ontvangst nam, begon hij weer over het jasje en ja hij mocht het van de presentator houden, mits hij wel van elk optreden in het jasje een foto zou sturen. Die belofte werd gedaan. 

Een variatie van muziek klonk door de zaal, maar er was niet allen muziek er werd ook gedanst door een koppel dat over het podium zwierde. 
Dj Riny Verschuren wist zelfs de burgemeester en zijn vrouw op de dansvloer te krijgen die vrolijk de Vogeltjesdans danste. Onder het lied Carnaval du Paris werd zelfs de polonaise ingezet. 

De Haarense Albert van Roosmalen 61 jaar oud speelt al 50 jaar accordeon en ondanks hij geen noot kan lezen, weet hij de juiste tonen ten gehore te brengen! 

Bij de finale kwamen alle artiesten op het podium en ontvngen ze een mooie herinneringsmedaille en bloemen en zongen ze nog een gezamenlijk lied. Hierna zette DJ Riny Verschuren in de hal het feestje voort. Wat een top optreden, dit snakt naar meer.... 

Tekst en foto's: Ruud van Casteren

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>