Logo mooiboxtel.nl
Iris Weiss.   | Fotonummer: 12e02d
Iris Weiss. (Foto: Sander van Kasteren)

Alleen maar winnaars bij tweede voorronde BoxRock

Boxtel - De tweede voorronde van BoxRock kent alleen maar winnaars; deelnemers Iris Weiss, Hemattic en On The Edge zijn allen door naar de volgende ronde van BoxRock bij café Dok 12. Bovendien werd het publiek, dat er voor zorgde dat Eetcafé De Kerk vanaf 14.30 uur vol was, getrakteerd op jong muzikaal talent dat er duidelijk zin in had. Afsluiter Stef van den Heuvel vormde de kers op de taart.

Al wanneer de eerste noten van de band Hemattic klinken is duidelijk dat er in Boxtel geen gebrek aan jong muzikaal talent is. Het is de eerste liveshow van de driemansformatie, die voorheen enkel voor de lol wat samen speelde. Het publiek kan de nieuwe band op waarde schatten en na ieder nummer volgt dan ook luid applaus. Hetzelfde geldt voor singer-/songwriter Iris Weiss uit Den Bosch. Ze weet met eigen nummers en een volwassen stem indruk te maken bij het Boxtelse publiek.

Na Weiss volgt de Boxtelse band On The Edge, die voortvloeit uit schoolband Angela's Project. Ondanks dat de band covers speelt is het repertoire alles behalve voorspelbaar. Vooral een mooie vertolking van Don McLean's 'Vincent' maakt indruk.

Dan is het voor de organisatie, bestaande uit Hans Denteneer, Patrick Hoppenbrouwers en Victor van Doorn, tijd om de koppen bij elkaar te steken om te bepalen welke bands deel mogen nemen aan de volgende ronde bij café Dok 12. Daar zullen de bands onderling uitmaken wie op 13 april mag optreden bij Jongerencentrum B-Town tijdens het festival BoxRock. En na de eerste nummers van de pas 15-jarige Stef van den Heuvel uit Veghel, die niet meedoet met de wedstrijd, blijkt dat ook de organisatie niet wil kiezen. Alle drie de deelnemende bands zijn door naar de volgende ronde.

Van den Heuvel speelt ondertussen maar door. In 2017 gooide de Veghelaar hoge ogen met zijn deelname aan The Voice Kids en in Eetcafé De Kerk laat hij er geen twijfel over bestaan waarom: moeiteloos volgen eigen nummers en covers elkaar op.

Zo is aan het eind van de muzikale zondag iedereen tevreden: de bands die sowieso nóg een keer mogen spelen en het publiek dat vier enthousiaste en vermakelijke acts voorgeschoteld kreeg. De volgende ronde van BoxRock is op 17 februari om 14.30 uur bij Dok 12.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>