Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: 4c2815
Foto: Nellie Timmermans
Column

Column Nellie Timmermans; ik wil dit niet meer..

Ik wil dit niet meer….

Je hebt aan een collega gevraagd of hij/zij een klus van je wil overnemen. In het verleden heb jij ook wel eens iets voor deze collega gedaan, en je verwacht dat dit geen probleem is. Echter: je collega weigert. Je bent teleurgesteld….Waarom behandelt je collega jou niet zoals je hem/haar behandelt?

Je schoondochter vraagt of je op de kinderen wilt passen. Je hebt eigenlijk iets afgesproken met een vriendin, maar je vindt dat je niet kunt weigeren. Je zegt de vriendin af maar blijft ergens met een rotgevoel zitten: waarom vraagt je schoondochter het niet aan een ander??

De buurman komt te pas en te onpas spullen van je lenen. Het is al enkele keren voorgekomen dat je iets uitgeleend had en het kapot terugkreeg. Eigenlijk wíl je helemaal je spullen niet uitlenen. Bovendien wil je dat hij de onkosten vergoed.

De moeder van het vriendinnetje van je dochter doet de laatste tijd zo vreemd. Je bent haar enkele keren tegen gekomen en ze groette je niet, terwijl jij niet weet of er iets aan de hand is. Je zou het willen vragen maar bent bang voor ruzie en doet het daarom maar niet….. Ondertussen blijf je je maar afvragen wat er loos is.

Je huisarts heeft iets gezegd wat jou ernstig gekwetst heeft. Je wilt er overheen stappen maar je kunt het niet. Je durft het niet ter sprake te brengen, uit angst dat je gaat huilen. Je hebt altijd een goede band met hem gehad, maar nu voel je je niet meer veilig. Wat nu?

Jouw collega heeft een rotklus zonder overleg voor jou laten liggen. Het irriteert je mateloos. Jij zorgt er altijd voor dat je rotklussen als eerste doet, zodat die nooit voor hem blijven liggen. Je bezint je erover óf en hóe je hem terug kunt pakken, maar beseft tegelijk dat dit niet erg assertief is.

Herken je je hierin? Misschien toch niet zo gek om eens naar de info-avond te gaan  op 12 of 14 februari om 19.30 uur. In april start de cursus assertiviteit maar ook op de informatieavond zullen dit soort zaken aan de orde komen.

Interpunctie
Smientdonk 2
5467 CA  Veghel
Privé  0413-310795 of 06-21.59.24.35.   
www.stief-gezin.nl


 

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>