Afbeelding

Petazzie! niet meer weg te denken uit Boxtelse carnaval

Algemeen
BOXTEL - Het is deze carnaval alweer tien jaar geleden dat het muziekfestival Petazzie! het licht zag. In 2004 organiseerde De Volle Bloas uit Boxtel de allereerste editie van Petazzie! en sinds 2007 is de organisatie mede in handen van De Ducktownband. Hierdoor zijn er drie podia waar continu optredens zijn van deelnemende blaasorkesten.

In Grandcafé Rembrandt (2 podia) en bij De Comsche Hoeve(1 podium) wordt tijdens carnavalsdinsdag opgetreden door 21 verschillende blaasorkesten uit de gehele regio. Ruim 400 muzikanten komen met hun aanhang naar Indegat om hier enkele uren volop carnaval te vieren en gezellige muziek te maken. Door het grote aantal deelnemers heeft de organisatie de lengte van de optredens met vijf minuten moeten inkorten en is besloten om al om 1330 te beginnen.

“Inmiddels is Petazzie! uitgegroeid tot een muziekfestijn tijdens carnaval dat in de verre omtrek van Indegat bekend is en goed staat aangeschreven. Het evenement is niet meer weg te denken uit het Boxtelse carnavalsprogramma. Dat is ook wel te merken aan het aantal aanmeldingen van dit jaar en het vele publiek. We ontvangen veel positieve reacties en de muzikanten komen graag terug voor het lepeltje”, licht Koen van de Braak van de Ducktownband toe.

Bent u een genieter van blaasmuziek, kom dan dinsdagmiddag tussen 13.30 en 20.00 uur naar De Comsche Hoeve of Grandcafé Rembrandt in Boxtel. De entree is geheel gratis. Kijk voor meer informatie op www.petazzie-boxtel.nl.

Uit de krant