Afbeelding

EP-presentatie Northern Lights

Algemeen
BOXTEL - Op zaterdag 9 maart zal de jonge Boxtelse band Northern Lights hun EP “Statement” aan het publiek presenteren. Northern Lights bestaat sinds oktober 2012 en wist in die korte tijd al opmerkelijke resultaten te boeken. Zo vond het debuutoptreden plaats in Duitsland als support voor Revolving Door, een populaire Duitse band. In januari stond Northern Lights in 013 en de agenda loopt steeds voller. In het najaar gaat de band een aantal optredens verzorgen in het Duitse Ruhrgebied.

De opnamen voor de EP zijn in december van vorig jaar gemaakt. De muziek van Northern Lights is niet in een hokje te plaatsen. Stevige rocksongs worden afgewisseld met ingetogen werk waarbij diverse stijlen worden gespeeld. Soms is er plaats voor een enkele cover die dan wel een nieuwe, eigen identiteit krijgt met een uniek Northern Lights sausje. Northern Lights bestaat uit Marit van Gils (zang, gitaar) , Roy Maurix (basgitaar), Lynyrd Denissen (drums) en Luuk van Gils (leadgitaar).

Nog twee andere, jonge bands uit Boxtel zullen deze avond een optreden gaan verzorgen. The Pickpockets beleven deze avond hun debuut. Liggend in het grasveld bij Pukkelpop werden ze gewaarschuwd voor zakkenrollers en dus was de bandnaam geboren. De afgelopen weken is er stevig gerepeteerd zodat er mooie set gespeeld kan worden. De tweede support wordt verzorgd door Fridays. Deze bluesrock band is al wat langer bezig en heeft onlangs de opnamen voor haar demo afgerond.

De zaal van de Comsche Hoeve gaat open om 20.00 uur. Kaarten kosten slechts €7,50 inclusief de EP van Northern Lights en kun je reserveren via northernlightsboxtel@gmail.com of gewoon kopen bij Snackroom Mikies aan de Markt in Boxtel of bij BP tankstation van Esch aan de Baanderherenweg in Boxtel.

Uit de krant