Afbeelding

Veel apparaten krijgen tweede kans bij Repair Cafe Het GOED

Algemeen
BOXTEL – Zaterdagmiddag werd alweer voor de derde keer in successie het repair café georganiseerd door Transition Towns Boxtel. In de kringloopwinkel van Het GOED aan de industrieweg in Boxtel konden bezoekers hun kapotte apparatuur meenemen om het te laten repareren door vrijwilligers van de stichting.

Net als de twee voorgaande keren werden ook deze keer ruim vijftig apparaten onder handen genomen. “Er zijn al drie stofzuigers, twee platenspelers en heel veel audio- en videoapparatuur gerepareerd. Helaas kan niet alles gemaakt worden, maar meer dan de helft kan door onze vrijwilligers weer gemaakt worden waardoor de bezoeker met een werkend apparaat naar buiten loopt en geen nieuwe hoeft te kopen”, aldus David Andreae. “Dat is natuurlijk veel duurzamer!”

Johan de Dreu is één van de vrijwilligers die in de middag druk bezig is om een koptelefoon te repareren. Helaas voor de familie Verreijt uit Esch lukt het hem niet om de koptelefoon opnieuw aan de praat te krijgen. “Ik heb inmiddels vijf of zes apparaten onderhanden gehad en die kon ik gelukkig allemaal repareren. Deze koptelefoon gaat me helaas niet lukken”, aldus De Reu.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant