Afbeelding

Inwoners Lennisheuvel en politiek laten zich informeren over KV-station

Algemeen
BOXTEL / LENNISHEUVEL – De inwoners van Lennisheuvel en een gedeelte van de Boxtelse politiek waren woensdagavond te vinden bij Helicon op het industrieterrein. Hier organiseerde de gemeente Boxtel een informatiemarkt voor geinteresseerden waar men zich kon laten informeren over de voorgenomen komst van een KV-station op Vorst, aan de rand van Lennisheuvel.

Partijen als Enexis, Tennet, de gemeente Boxtel en het GGD waren aanwezig om informatie te verschaffen over de plannen en de , mogelijke, schadelijke gevolgen van het stroomstation. In Lennisheuvel is men vooral bang voor de langdurige gevolgen van magnetische straling. Volgens het GGD hoeven inwoners van Lennisheuvel zich echter niet druk te maken over hun gezondheid. “Op basis van de huidige wetenschappelijke inzichten zijn er geen gezondheidsrisico’s voor omwonenden als gevolg van het geplande hoogspanningsstation in Boxtel”, aldus het GGD.

Binnenkort volgt een derde informatieavond in Lennisheuvel. Wethouder Van der Zanden liet weten blij te zijn met de kleine honderd belangstellenden die informatie kwamen inwinnen. “We organiseren deze markt voor de inwoners en politiek om hen te voorzien van informatie en zoveel mogelijk vragen te beantwoorden. De zorgen van de mensen kunnen we niet wegnemen, wel kunnen we hun vragen beantwoorden.”
Afbeelding

Uit de krant