Diversiteit aan gasten in nieuwe aflevering Dommelland Live

Algemeen
BOXTEL - Deze week weer afwisselende gasten in Dommelland Live. Maken de bewoners van Lennisheuvel zich terecht zorgen over de komst van het 10-150 KV station? Renske Nijdam, adviseur Milieu en Gezondheid van bureau GMV (Bureau Gezondheid Milieu en Veiligheid, Brabant en Zeeland) en Stefan van den Nieuwenhof van CROL praten hierover met presentatrice Joleen van Rooij.

Onlangs is de kartuizerboerderij van de familie Peijnenburg volledig afgebrand. Hoe gaat het nu met hen? Wat zijn de toekomstplannen ten aanzien van de boerderij. Jan Sanders beschreef juist deze boerderij in zijn boek: “Kartuizers in het land van de Dommel”. Beiden komen langs om hun verhaal te doen.

Op het JRL verschijnen jaarlijks opzienbarende objecten die alles te maken hebben met de meesterproef van de leerlingen van het Technasium van 6 VWO. Wat komt er allemaal kijken bij dit prestigieuze eindproject? De eindexamenstudenten Daan Daverveld en Maarten Witlox vertellen er meer over.

Zowel aan Israëlische als aan Palestijnse zijde zijn er tal van slachtoffers gevallen. Familieleden van deze twee partijen reiken elkaar echter de hand in The Parents Circle, zij zijn het geweld beu en willen in vrede met elkaar leven. Binnenkort ontvangt Kasteel Stapelen een delegatie van The Parents Circle die hiermee het gebaar van verzoening en vrede wereldwijd willen verspreiden. Joleen praat hierover met Sjaak Beirnaert en Ria Groen.

Stem uw televisie af op digitaal kanaal 47 van Ziggo en kijk tussen 20.30 en 21.30 uur naar Dommelland Live, aanstaande dinsdagavond.

Uit de krant