Logo mooiboxtel.nl
Van links naar rechts boven: BHC-leerlingen Bart, Ymre, Thomas, Lars, Stijn, Mark en rechtsonder Thijs biede IVN Best voorzitter Jan Ackermans (linksonder) hun zelfgemaakte aanhanger aan.   | Fotonummer: 36aa46
Van links naar rechts boven: BHC-leerlingen Bart, Ymre, Thomas, Lars, Stijn, Mark en rechtsonder Thijs biede IVN Best voorzitter Jan Ackermans (linksonder) hun zelfgemaakte aanhanger aan. (Foto: Sander van Kasteren)

Wens IVN Best in vervulling; BHC-leerlingen overhandigen zelfgemaakte aanhanger

Boxtel - Natuureducatiecentrum IVN Best heeft vrijdagmiddag uit handen van leerlingen van het praktijkonderwijs aan het Baanderherencollege een aangepaste aanhanger gekregen. De BHC-leerlingen bouwden de aanhanger de afgelopen maanden onder bezielende begeleiding van praktijkdocent Jeroen Appeldoorn, zelf ook lid van IVN.

IVN-voorzitter Jan Ackermans sprak van een lang gekoesterde wens die in vervulling ging, met de multifunctionele aanhangwagen die het BHC hem aanbood. Dankzij een bedrag van 2.500 euro dat Stichting stimulering natuurprojecten omgeving Eindhoven beschikbaar stelde en het harde werk van vier derde- en vier vierdejaars BHC-leerlingen werd die wens eindelijk werkelijkheid.

De 16-jarige Thomas, die samen met drie anderen de ijzeren opbouw van de aanhanger in elkaar laste, legt uit dat het een leerzaam project voor hem was. "Sommige dingen zijn niet helemaal goed gegaan", doelt hij op een las die niet helemaal recht uitpakte. Je ziet het bijna niet, want de leerlingen hebben het óók weer keurig hersteld.

In die zin past het project ook wel bij de manier waarop IVN natuureducatie verzorgt: door te doen. Op deze manier gaan de praktijkleerlingen van het BHC ook aan de slag, zo legt BHC-directeur Jan-Willem van den Berg uit. "Dit werkt beter dan leren uit een boekje." Dat onderschrijft ook Ackermans, die de leerlingen vraagt naar wat zij denken dat een goede aanhanger waard is. "Voor minder dan 2.500 euro heb je er een!", roept één van hen. "Nou", spreekt de IVN-voorzitter hem toe, "Van de praktijk heb je enorm veel verstand, maar je kunt dan nog wel een lesje economie gebruiken!"

Ackermans geeft aan dat de aanhanger, nu die klaar is, zeker een veelvoud van dat bedrag waard is. Het is, na het opknappen van het carillon van de Sint-Petrusbasiliek en bijvoorbeeld het meedoen aan de Young Solar Challenge, weer een voorbeeld van hoe BHC-leerlingen hun kennis in de alledaagse praktijk brengen en daarmee andere partijen uit de brand helpen.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>