Afbeelding

Poolse vrachtwagenchauffeur verongelukt bij ernstig verkeersongeval

Algemeen
Bij een verkeersongeval op de snelweg A2 tussen ’s-Hertogenbosch en Eindhoven is zaterdagochtend vroeg een 48-jarige Poolse vrachtwagenchauffeur om het leven gekomen. Rond 5.15 uur viel er ter hoogte van Best een terreinwagen stil, vermoedelijk omdat deze zonder brandstof was komen te staan. Omdat ter plekke in verband met werkzaamheden geen vluchtstrook beschikbaar is stond de auto midden op de rijbaan stil.
De bestuurder had de auto net verlaten toen een vrachtwagen de terreinwagen van achteren ramde en daarop kantelde. De chauffeur werd daarbij uit zijn cabine geslingerd en overleed ter plekke aan zijn verwondingen. De snelweg werd door de gekantelde vrachtwagen volledig geblokkeerd waardoor de A2 in de richting van Eindhoven moest worden afgesloten.
Ook verloor de wagen een groot deel van zijn lading met slachtafval en werden de vangrail en het wegdek ernstig beschadigd. De politie heeft een grondig onderzoek uitgevoerd waarna de opruim en herstelwerkzaamheden plaats konden vinden. Als gevolg van de langdurig afsluiting liep het verkeer in Boxtel op sommige plaatsen vast. Laat in de middag werd de snelweg weer vrijgegeven voor het verkeer.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant