Logo mooiboxtel.nl
Kirsten (l.) en Bart Looijmans tonen trots hun prijs.   | Fotonummer: a1961b
Kirsten (l.) en Bart Looijmans tonen trots hun prijs. (Foto: Privécollectie familie Looijmans)

Oud-Boxtelaar Bart Looijmans wint prestigieuze ANWB-campingaward

Boxtel - Apetrots is oud-Boxtelaar Bart Looijmans op zijn award, die hij ook wel 'de Oscar in de campingwereld' noemt. Camping 'De Helfterkamp' in Vaassen, waarvan hij samen met zijn vrouw Kirsten eigenaar is, won de afgelopen week een ANWB-campingaward voor mooiste groene camping van het jaar. "Maar we doen dit natuurlijk niet alleen. Onze staf is ook geweldig!"

Hoewel hij alweer jaren in Vaassen woont, noemt Looijmans zichzelf een 'geboren en getogen' Boxtelaar. De Brabantse, bourgondische, mentaliteit probeert hij ook mee te nemen naar zijn camping in de Achterhoek. En met succes, want sinds Looijmans er sinds 2012 actief is en zichzelf vanaf 2013 de eigenaar van de camping mag noemen, won hij al meerdere prijzen. Een snelle blik op reviews bij bijvoorbeeld Zoover leert dat zijn gasten erg te spreken zijn over die 'Brabantse gezelligheid'.

Het was eigenlijk helemaal niet de bedoeling van Bart en zijn vrouw Kirsten om naar Vaassen te verhuizen. Eigenlijk wilde hij samen met haar in Noorwegen een camping overnemen. "Een beetje zoals in 'Ik Vertrek'", merkt de goedlachse Looijmans op. Dat was een heel oriëntatieproces dat zo'n zeven jaar in beslag nam. Het echtpaar Looijmans volgde onder meer lessen Noors. "En toen kwam mijn vrouw met het blijde nieuws dat ze in verwachting was. Toen hebben we de knoop doorgehakt om in Nederland te blijven."

Naast de Brabantse gezelligheid investeert Looijmans veel in het onderhoud van zijn camping. Daarbij hecht hij veel waarde aan kundig personeel. Maar op één factor heeft hij geen invloed: de ligging. En die is uniek, volgens de trotse campingbaas. Hij vertelt dat de camping geen eigen restaurant of zwembad heeft. Toch belemmert dat zijn gasten niet: "We zitten op een steenworp afstand van het dorp, waar bijvoorbeeld De Leest zit, een driesterrenrestaurant." In datzelfde Vaassen vindt de campingbezoeker ook een prijswinnend zwembad. Looijmans investeert in de samenwerkingen waarvan hij vindt dat de som meer is dan het geheel der delen: "Ik vergelijk het met als Oranje speelt en je wilt in die sfeer komen, dan ga je met je buurman praten van 'goh, we gaan die straat hier versieren!' Als iedereen zijn steentje bijdraagt, dan krijg je een superproduct! Zo werkt dat hier ook. Het is een geheel!"

De effecten van het winnen van de publieksprijs zijn volgens Looijmans direct zichtbaar: "Voorheen waren we blij als onze berichten op Facebook 1.500 views kregen. Nu hebben ze meteen 18.000 views!" En ook wat boekingen betreft loopt het volgens de campingeigenaar storm. Hij is dan ook enorm blij met de prijs. En wie denkt dat met de 'Oscar' het hoogst haalbare bereikt is, die heeft het verkeerd. "Een leraar zei vroeger altijd tegen mij: 'Bart, het is makkelijk een 10 te krijgen, maar om hem te houden...'", aldus de oud-Boxtelaar die volgend jaar dus zeker ook weer een gooi naar de prijs zal doen.

Ben je benieuwd geworden naar Looijmans' zijn camping? Meer informatie, evenals een reserveringsformulier vind je op www.helfterkamp.nl.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>