Afbeelding

Het Groot Duijfhuis op Kasteren heeft weer duiven

Algemeen
LIEMPDE - Op woensdagmorgen heeft Natuurwerkgroep Liempde samen met basisschool De Oversteek uit Liempde voor de 25ste keer de Liempdse boomfeestdag georganiseerd en werden er in het barre weer honderden planten aangeplant rondom de duiventoren op Kasteren. Behalve bomen en struiken zijn ook toekomstige vlechthagen geplant door de 72 leerlingen van groep 8 en ruim dertig vrijwilligers van Natuurwerkgroep Liempde.

Vanwege het vijfentwintigjarig jubileum van Natuurwerkgroep Liempde is woensdag een groep duiven geplaatst op de duiventoren. Hiermee heeft Kasteren weer duiven. Wethouder Peter van de Wiel benoemde Stan Knoops vervolgens tot opperduivenverzorger.

Kasteren is zeer dicht gelegen bij het Dommeldal en de Geelders en zal aan beide gebieden een bijdrage leveren. De aangeplante wilde appels, kardinaalsmutsen, zwarte elzen, haagbeuken en veldesdoorns zullen een basis vormen voor een mooie leefgemeenschap waar hopelijk straks steenmarters, egels, nachtegalen en reeën van gaan profiteren. Verder is er ook steeliep, mispel en wegedoorn geplant worden. In totaal werden 875 stuks bomen en struiken geplant. De natuur zal daar vanaf nu, door de kinderen, vele malen soortenrijker en interessanter zijn.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant