Afbeelding

Leerlingen voeren voorstelling op voor kleuters van de school

Algemeen
BOXTEL – Enkele leerlingen van de Maremak, De Beemden en Kindertuin hebben de afgelopen vijf weken gewerkt aan een voorstelling voor de kleuters van hun school. Woensdagochtend werd de voorstelling drie keer achter elkaar opgevoerd voor tientallen kleuters van de school, die enthousiast meededen en zichtbaar genoten van de voorstelling.

De voorbereiding startte enkele weken geleden met een bijeenkomst in het Benji-kidstheater van Elizabeth van der Werff, waar de kinderen een Benji-voorstelling hebben gezien over het gevoel ‘niet eerlijk’. De voorstellingen die in het Benji- kidstheater worden gegeven zijn interactief en vol muziek en beweging. De kinderen zijn verdeeld in drie groepen; de tekengroep,de computergroep en de muziekgroep. De tekengroep tekende de achtergronden en de dieren die meespeelden in het verhaal. De computergroep bewerkte de tekeningen in photoshop en zette ze vervolgens in de powerpointpresentatie. De muziekgroep koos zes liedjes uit die bij het verhaal pasten en bedachten bij de liedjes dansjes met muziekinstrumenten.

Na vijf middagen hard te hebben gewerkt was de voorstelling klaar en kon de voorstelling opgevoerd worden voor de kleuters. Natuurlijk mochten de ouders ook komen kijken wat hun kinderen in elkaar hadden gezet. Het verhaal ging over big die anders was dan zijn broertjes. Hij hield niet van modder en ging op zoek naar een nieuw huisje met zijn vriendje, het aardbeimannetje. Een huisje waar geen modder was, het lekker ruikt en een zacht plekje voor Big, zijn dekentje en aardbeimannetje….

Uit de krant