Afbeelding

Orgelconcert door Anne-Gaëlle Chanon in Sint-Petrusbasiliek

Algemeen
BOXTEL - Anne-Gaëlle Chanon geeft op zondagavond 14 april in de Boxtelse St. Petrusbasiliek een orgelconcert, georganiseerd door de Stichting Kerkconcerten Boxtel. Zij voert werken uit van Louis Vierne, Robert Schumann, Rudolf Escher, Marcel Dupré, Nadia Boulanger en Johannes Brahms.

Anne-Gaëlle Chanon (1982) is afkomstig uit een familie met musici. Op zesjarige leeftijd startte ze haar muzikale loopbaan met een studie orgel, viool en piano aan de Nationale Muziekschool in Mâcon in Frankrijk. In 2003 voltooide ze haar vierjarige studie orgel aan het Nationaal Conservatorium voor Muziek in Lyon. Na nog twee jaar studie aan de Accademia Internazionale della Musica Antica in Milaan behaalde ze het Diploma Oude Muziek.

Ze won prijzen tijdens diverse Internationale Orgel Competities en wordt geregeld uitgenodigd om concerten te geven in Europa, Japan en Latijns-Amerika waarbij ze vooral werken van moderne componisten uitvoert.

Van 2000 tot 2003 was Anne-Gaëlle organist van de Saint-Jean’s Cathedral in Lyon en daarna tot 2005 van de Sant’Alessandro’s in Milaan. Op dit moment is zij organist van de gereformeerde kerk Sainte-Marie in Parijs. Sinds 2008 vormt ze een duo met fluitist Raquele Magalhães en concentreert ze zich op concerten en projecten waarbij muziek en schilderen worden gecombineerd.

Gedurende vier jaar gaf ze les aan het conservatorium van Aubervilliers La Courneuve en momenteel is ze als professor verbonden aan het conservatorium van Saint-Quentin (Picardie). Voor meer informatie over Anne-Gaëlle Chanon kijkt u op haar website.

De aanvang van dit orgelconcert is 20.15 uur en het entreegeld bedraagt 7 Euro.

Uit de krant