Afbeelding

Gemeente maakt onderzochte locaties 150 kV-station bekend en is voornemens vergunning te verlenen

Algemeen
BOXTEL - De gemeente Boxtel besluit positief over het Wob-verzoek van de heer Van der Velden. Het locatieonderzoek, voorafgaand aan de ingediende omgevingsaanvraag, ligt ter inzage bij de receptie of kan tegen betaling van leges opgevraagd worden. In het onderzoek is te lezen welke alternatieve locaties zijn onderzocht, voordat de keuze voor de huidige locatie is opgenomen in de aanvraag. De aanvraag van de huidige locatie voldoet aan het bestemmingsplan en valt binnen alle strenge veiligheidsnormen die in Nederland worden gesteld aan de plaatsing van 150 kV-stations. Het college is daarom voornemens de vergunning te verlenen.

Het actiecomité ZegneetegenKV heeft alternatieve locaties aangedragen. Omdat de gemeente het van groot belang vindt dat er wordt gekozen voor een haalbare en zo groot mogelijk gedragen locatie, gaat wethouder Van der Zanden op maandag 8 april in gesprek met het actiecomité over de door hen aangedragen alternatieve locaties.

Vanwege de onrust die is ontstaan over de locatie organiseert de gemeente Boxtel op 15 april nog een bijeenkomst over de geplande krachtstroomcentrale in Lennisheuvel. Deze is openbaar toegankelijk en vindt plaats in gemeenschapshuis Orion, aanvang 19.30 uur.

Op basis van de laatste raadsvergadering, de gesprekken met het actiecomité en de direct geluiden uit Lennisheuvel worden de alternatieven nogmaals bestudeerd en de bevindingen daarvan met de raad te bespreken op 16 april 2013.

In de tussentijd gaat het actiecomité in Lennisheuvel sympathiek door met het voeren van actie. Zo wordt er een meerdaags evenement voorbereid waarbij er geld ingezameld wordt voor het goede doel, Kika. Kika zamelt geld in voor de bouw van het grootste kindercentrum in Europa voor kinderen met kanker. “Wij vinden dit heel belangrijk omdat kinderen die in de buurt van een kv-station wonen een verhoogde kans op leukemie hebben. Leukemie is een vorm van kanker die het meest voorkomt bij kinderen en doodsoorzaak nummer 1 is”, aldus Marieke van den Heuvel namens het actiecomité.

Uit de krant