Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: ef03f2
Foto: PEP
Algemeen nieuws

Uitkomst bijeenkomst leefbaarheid Esch

Op 21 november was er een bijeenkomst georganiseerd door PEP over de toekomst en leefbaarheid van Esch. De resultaten van 21 november zijn inmiddels verwerkt en hieronder te lezen:

Een 'bult' aan belangrijke en concrete informatie;
Ze hebben 4 actuele thema's gevonden voor de 'de leefbaarheid van Esch';
Het doel blijft: Esch, de Glimlach van Brabant met voorzieningen voor jong en oud;
Een (groot) aantal aanmeldingen voor de werkgroepen;
Enthousiasme, betrokkenheid en erkenning van ons doel.

De 4 thema's die voort zijn gekomen uit de avond zijn:
Verkeer
Zorg en welzijn
Verenigingsleven
Wonen en leefomgeving (inclusief voorzieningen)

Hoe nu verder:
De 4 thema's worden omgezet in 4 werkgroepen. Gedurende maximaal 5 avonden gaat iedere werkgroep met haar eigen thema aan de slag. Het doel is om concrete verbeterpunten voor het dorp te benoemen. Vervolgens worden uitkomsten van de werkgroepen samengevoegd en uitgewerkt tot HET dorpsplan. Met daarin eenduidig uitvoerbare acties, inclusief de daarbij behorende kosten, planning/tijdspad en uitvoering door bewoners, gemeente of samen. Medio 2019 wordt dit plan eerst aan de Essche inwoners gepresenteerd en aansluitend aan de gemeente voorgelegd.

Kick-off werkgroepen
Een goed begin is essentieel én het halve werk! Daarom wordt op woensdagavond 23 januari 2019 van 20:00 uur tot 22.00 in dorpshuis De Es een Kick-off-avond voor de werkgroepen georganiseerd. 
Wat is bedoeling?  Hoe gaat elke groep beginnen?  Wat moet ik precies doen?  Wat kan ik verwachten?  Zijn voorbeelden van vragen die dan worden beantwoord. Met de juiste bagage op zak zal iedere werkgroep deze avond BEGINNEN! Ook de planning per groep wordt vastgelegd. 

Meedenken en deelname  
Misschien heeft u de 21ste er helaas niet bij kunnen zijn. AANHAKEN bij een van de 4 werkgroepen is uiteraard nog mogelijk, Esch is immers ons gemeenschappelijk belang! Voor aanmelden of vragen kunt u ons daarom bereiken via info@eschperspectief.nl. Een van de PEP leden hierover aanspreken, kan natuurlijk ook. Sowieso bent u op 23 januari –naast alle reeds aangemelde enthousiastelingen– van harte welkom in ons dorpshuis, en begin daar meteen met je werkgroep! 

Meer lezen over PEP of de avond van 21 november jl. nog eens terugkijken?  www.eschperspectief.nl

Tot 23 januari… op naar een fantastische toekomst!

Logo en tekst: PEP

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>